Pensionsmodne Kiss gav Copenhell et dødskys - festivalen lever videre og har det godt. Foto: Per Lange

UNDERHOLDNING & RYGTER: Stort på Copenhell – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Metalfestivalen vokser, og koncerterne kunne næsten matche kammeratskabet, konkluderer anmelder

Pensionsmodne Kiss gav Copenhell et dødskys – festivalen lever videre og har det godt. Foto: Per Lange

DET ER LÆNGE siden, Copenhell forvandlede sig fra en småsekterisk sammenkomst til et regulært folkemøde for metalfans. Men efter pandemien rykkede begivenheden op i sværvægtsklassen i år med mastodonten Metallica på plakaten.

FORVENTNINGERNE var dog endnu større end oplevelsen, da Lars Ulrichs megaband indtog hovedscenen. Det var ikke vildt nok. Alligevel brækkede Pernille Rosendahl foden – men først på vej hjem.    

DER ER HELDIGVIS næsten ingen kendte på Copenhell. Til gengæld virker det, som om alle 35.000 kender hinanden. Det er et ganske enestående broderskab. Og søsterskab med efterhånden næsten 35 procent kvinder. Det pynter.

Det stærke køn fylder en hel del på Copenhell, men på scenerne er det småt med kvinder. Foto: Per Lange
Det stærke køn fylder en hel del på Copenhell, men på scenerne er det småt med kvinder. Foto: Per Lange

FESTIVALEN TOG onsdagen i brug og varer nu fire dage. Spørgsmålet er, om der findes kvalitetsnavne nok til fire scener i fire dage. Svaret er nej. Men kunne heavyhovederne drikke sig gennem hegnet fire dage? Svaret er ja.

GAZA GRILL solgte lækre shawarmaer. Man savnede imidlertid lidt mere kød og krydderi på musikprogrammet, og Myrkur var som at servere salat til frådende zombier.

BLOOD INCANTATION spillede dødsmetal, der flåede ens indvolde ud. På den fede måde. High Command lød, som om de spiste indvolde. Rå. D-A-D gik lige i hjertet med en i perioder rørende ønskekoncert. Mastodon gik grassat.

Festivalen henvender sig ikke primært til afholdsfolk. Postevand er dog set på pladsen. Foto: Per Lange
Festivalen henvender sig ikke primært til afholdsfolk. Postevand er dog set på pladsen. Foto: Per Lange

JUDAS PRIEST og Iron Maiden skal der altid været plads til på en metalfestival, men hovednavnene var generelt støvede som Refshaleøens betonprærie. Der blev råbt med overalt. Genren skriger på nyt blod.   

DET VAR METALLICAS 22. koncert i København. Vi har ligesom set dem. Endnu bedre. Forudsigeligheden lagde en dæmper på indlevelsen ved kæmpekoncerterne. Det var herligt og hyggeligt, men for sjældent ramte det der, hvor musik betyder noget og bliver mere end bare god underholdning.

COPENHELL HAR aldrig været større, og det var generelt stort at opleve. Søndag hviler vi ørerne, inden der ses frem mod 2023. 14.-17. juni er allerede i kalenderen.

Baest på hovedscenen, der ellers var et legendeskue med metals mest elskede orkestre. Foto: Per Lange
Baest på hovedscenen, der ellers var et legendeskue med metals mest elskede orkestre. Foto: Per Lange

 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show