Low var på scenen i små to timer i Store Vega, hvor stemningen var nærmest andægtig. Foto: Per Lange

UNDERHOLDNING & RYGTER: Nu river de sgu Vega ned – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Det amerikanske band Low nedbryder rocken på mageløs vis og tager resten af verden med i faldet

Low var på scenen i små to timer i Store Vega, hvor stemningen var nærmest andægtig. Foto: Per Lange

At et midaldrende mormonsk ægtepar fra Minnesota laver noget af tidens mest grænsesøgende, enestående og besættende rockmusik, er ikke så mange klar over.

Men det gør de altså.

Alan Sparhawk og Mimi Parker har kaldt sig Low i knap 30 år, og duoen har aldrig været bedre end på monumentale ’Hey What’, som Ekstra Bladet kårede til årets album i fjor.

Lørdag var Low tilbage i København, hvor de med vanlig kompromisløshed lagde ud med at spille stort set hele ’Hey What’.

Eller de fortolkede den faktisk snarere, for pragtværkets dommedagslignende lavine af mismod savnede studieversionens digitale overhaling af massiv hvid støj, og det skulle man lige vænne sig til.

Den elektriske stol
Snart faldt materialet dog anderledes nænsomt på plads med parrets vokalharmonier som en underskøn oplevelse, der tilsat religiøs overbevisning betonede den skælvende alvor i Lows minimalistiske og alligevel maksimalt følelsesladede sound.

Bandets underliggende sadisme brød ud i en øredøvende kakofoni, da Alan Sparhawks magtfulde riff på ’Days Like These’ fik balkonen til at ryste, så man lige nåede at tænke, ’nu river de sgu Vega ned’.

Alan Sparhawk er en alvorsmand, men han jokede også med publikum. Og sig selv. Foto: Per Lange
Alan Sparhawk er en alvorsmand, men han jokede også med publikum. Og sig selv. Foto: Per Lange

Frontmanden kan fremstå som Neil Young & Crazy Horse (gruppen – ikke indianeren) i den elektriske stol, og han nyder det ligefrem.

’Hey What’ dekonstruerer rocken og kredser om civilisationens forfald i særligt USA, men Low var langt nede længe inden Donald Trump, Greta Thunberg og George Floyd.

Koncertens anden halvdel bestod af udvalgte sange fra bandets omfattende katalog, og efter flere optrædener på Loppen og i Lille Vega gennem årene var det en forløsning omsider at høre deres ældre repertoire i Store Vega med højt til loftet.

Nøglenumre som ’No Comprende’, ’Plastic Cup’ og ‘Monkey’ åndede frit og foldede sig ud på en aften, hvor Low vitterligt kom til sin ret.

De laver musik til apokalypsen. Det er musik til lige nu.

Billedgalleri af Per Lange

1. White Horses

2. I Can Wait

3. All Night

4. Disappearing

5. Hey

6. Days Like These

7. Don’t Walk Away

8. More

9. The Price You Pay (It Must Be Wearing Off)

10. Congregation

11. No Comprende

12. Sunflower

13. Disarray

14. Plastic Cup

15. Monkey

16. What Part of Me

17. Especially Me

18. Nothing but Heart

Ekstranumre

19. Canada

20. Will the NightSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show