Sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S), mødte kronprinsesse Mary også USA's præsident, Joe Biden.

UNDERHOLDNING & RYGTER: Kronprinsesse Marys rørende tale i FN: ‘I dag vil jeg gerne dele to budskaber med jer’ | BT Royale

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Kronprinsesse Mary har netop taget over, der hvor kronprins Frederik slap.

Kronprinsen er netop rejst hjem fra New York for at være vært for aftenselskabet for regeringen og medlemmerne af Folketinget i anledningen af Dronningens regeringsjubilæum. Dronning Margrethe ligger nemlig syg med corona.

Og derfor var det torsdag kronprinsesse Marys tur til at sætte fokus på sine mærkesager under FNs generalforsamling, der løber af stablen i disse dage på Manhattan.

Hun talte til et dansk arrangement, der handler om, hvordan vi bedst kommer fødevareusikkerhed i udviklingslande til livs.Sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S), mødte kronprinsesse Mary også USA’s præsident, Joe Biden.
Foto: Det Hvide Hus

Vis mere

Det er nemlig sådan, at køn spiller en stor rolle, når det kommer til fødevareusikkerhed. Kvinder og piger i Afrika bliver altid hårdere ramt end mænd og drenge.

»I alt for mange lande i hele verden ser vi mangel på fødevarer. Og som vi ved, er det altid kvinder og piger, der bliver hårdest ramt, når tiderne er hårde,« sagde Kronprinsessen.

Det betyder også, at der er mere vold mod kvinder i konfliktramte områder.

»De negative konsekvenser påvirker hele samfund, familier og børn,« lød det fra Kronprinsessen.

Og derfor havde hun to hovedbudskaber, hun fremhævede i sin tale.

»I dag vil jeg gerne dele to budskaber med jer: Covid har mindet os om, at sammenhold er vores bedste våben i en krisetid. Og de aktuelle trusler som fødevareusikkerhed og klimarelaterede humanitærkatastrofer betyder, at verdenssamfundet må handle samlet,« sagde kronprinsesse Mary.

»Kun hvis vi samarbejder har vi en chance for at redde liv og give et bedre liv til millioner af mennesker,« tilføjede hun fra talerstolen.

Kronprinsessen ønsker også at understrege, at der er stor forskel på, hvordan piger og drenge klarer kriser i udviklingslande. Ofte sørger kvinder for, at deres mand og deres børn får mad, før de selv gør. Og det skaber altså en ulighed, vi skal være ekstremt opmærksomme på.

»Og det andet budskab er: At køn er en fundamental faktor, vi skal huske i den proces. Vi skal prioritere deres behov, så vi sikrer deres menneskerettigheder, så de får mulighed for lige rettigheder,« sagde hun.

Og der er flere dårlige nyheder. For fødevarersusikkerhed i konfliktområder gør også, at kvinder bliver udsat for vold, seksuelle overgreb og udnyttelse.

»Udsatte piger og kvinder er ikke et udtryk for svaghed. Det er et udtryk for ulighed,« sagde hun.

Arrangementet var bare et af mange, kronprinsparret har deltaget i de seneste dage i New York. Det overordnede mål var at sikre Danmark en plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025.

I alt er der 15 medlemmer af det eftertragtede organ. Der er fem faste: USA, Storbritannien, Frankrig, Kina og Rusland, mens de resterende ti bliver skiftet ud hvert andet år. Det er en af de pladser, Danmark gerne vil have.

Kronprinsesse Mary rejser hjem til Danmark sent torsdag, så hun kan stå klar med Kronprinsen i Riddersalen på Christiansborg Slot fredag aften.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show