11-årige Sonny Fredie-Pedersen og Jeanne Aunel blev kendt uden for sportsdansens snævre cirkler, da de blev allemandseje på DR. Men det havde omkostninger, for dokumentaren i to dele sendte Sonnys far ud i et forargelses-stormvejr. Foto: Ritzau Scanpix

UNDERHOLDNING & RYGTER: Gamle programmer spøger stadig – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Familien Fredie-Pedersen har gennem generationer været mennesker, man har forbundet med dans og underholdning. og nogle vil hævde, at det derfor var på tide, at den dygtige danser Sonny Fredie-Pedersen, 35, fik en plads ved dommerbordet i ‘Vild med dans’.

Han har som voksen bygget en succesrig karriere i Los Angeles, hvor han blandt andet udgiver musik, danser og driver et performance arts-akademi med elever fra hele verden.

Talent, flid og hårdt arbejde har bragt ham dertil, men dengang grundstenen til dansekarrieren blev lagt, blev Sonnys far, Mickey Fredie-Pedersen, alligevel udsat for en gedigen shitstorm.

Det gjorde han, fordi hele Danmark i to omstridte dokumentarprogrammer med titlen ‘Ingen slinger i valsen’ fulgte blot 11-årige Sonny og hans jævnaldrende dansepartner, Jeanne, i jagten på medaljer og hæder.

Artiklen fortsætter under billedet …

11-årige Sonny Fredie-Pedersen og Jeanne Aunel blev kendt uden for sportsdansens snævre cirkler, da de blev allemandseje på DR. Men det havde omkostninger, for dokumentaren i to dele sendte Sonnys far ud i et forargelses-stormvejr. Foto: Ritzau Scanpix

 

Ikke set før
Det unge par blev dog pacet frem – og skældt ud – på en måde, man ikke rigtig havde set i Danmark før, og det skabte ragnarok i et land, der dengang endda ligesom resten af verden endnu var uden sociale medier.

Den nyslåede dansedommer bliver stadig foreholdt programmerne her over 24 år efter, de chokerede Danmark.

– Ja, folk bringer det jo op. Også i interviews osv. Men kun på en god måde. Det er jo en kæmpe del af min historie i hvert fald her i Danmark. Det var ligesom der, mit ansigt kom op på den store skærm, siger Sonny Fredie-Pedersen.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

 

– Din far fik jo en del kritik dengang for, at han skældte ud på jer og pacede jer frem, og der var nogle overskrifter. Kan han måske være bange for, at det kommer frem igen, fordi der kommer fokus på dig og din person?

– Nej, det tror jeg sgu ikke, at der er nogen, som er bange for. Det er jo langt over 20 år siden, så det er gamle nyheder. Jeg har lige lavet et radiointerview om det, hvor vi snakkede om det, og Danmark er et helt andet sted i dag med hensyn til elitesport, unge mennesker og folk som f.eks. Wozniacki-familien.

– Det var jo dengang ikke rigtig set i Danmark, at man ligesom havde elitebørn, der kunne noget på eliteplan. Vi er helt andet sted i dag, så det tror jeg ikke kommer op, siger Sonny til Ekstra Bladet.

'Ingen slinger i valsen' på DR gjorde Sonny og Jeanne til store stjerner. Bl.a. optrådte de i år 2000 på Langelandsfestivalen, og der blev smedet, mens jernet var varmt, så de udgav også musik sammen. Foto: Mads Winther/POLFOTO
‘Ingen slinger i valsen’ på DR gjorde Sonny og Jeanne til store stjerner. Bl.a. optrådte de i år 2000 på Langelandsfestivalen, og der blev smedet, mens jernet var varmt, så de udgav også musik sammen. Foto: Mads Winther/POLFOTO

 

– Måske var det meget godt, at I blev pacet lidt frem – det endte jo meget godt for dig og dansekarrieren?

– Hårdt arbejde always pays off. Det er endt meget godt, jeg har det dejligt, så jeg klager ikke, jubler Sonny Fredie-Pedersen.

Del af familien – endelig
Han er lykkelig for, at han endelig har fået den anerkendelse, det er at være fundet eget til dansk tv’s populære danseprogram:

– Jeg er så glad for at være en del af showet, og det er en ære at sidde sammen med de andre dommere og være en del af ‘Vild med dans’-familien i Danmark – endelig, siger han.

– Er det ikke første gang i lang tid, du er i Danmark over så lang tid?

– Det har du ret i. Den sidste gang, jeg var i Danmark lang tid – dog ikke så lang tid som nu – var, da jeg lavede ‘Bodyguard’-musical.

– Hvad savner du mest ved Danmark, når du er i Los Angeles?

– Altså, prøv at høre, det er jo helt klichéagtigt, men det er brød fra bageren og saltlakrids – det kan vi heller ikke få derovre, siger Sonny, som skal retur til USA, når ‘Vild med dans’ er slut:

– Hvor længe har jeg boet derovre nu – 13 år? Som jeg altid har sagt, så har jeg jo ikke revet nogle rødder op i Danmark. Jeg kommer hjem, når der er arbejde, men jeg bor derovre og har hus, så det er bare tilbage og arbejde. Men lige nu nyder jeg at være i hjemlandet.

Du kan se del 1 af ‘Ingen slinger i valsen’ her.

Og del 2 her.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show