Torben von Lowzow, der er bestyrelsesformand på Herlufsholm,

UNDERHOLDNING & RYGTER: Det er brud på tavshedspligt – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Klaus Eusebius Jakobsen brød sin tavshedspligt, lyder det nu fra Herlufsholm

Torben von Lowzow, der er bestyrelsesformand på Herlufsholm,

Tirsdag kom det frem, at prins Nikolai i sin tid på Herlufsholm fik en advarsel og blev bortvist i en kort periode, fordi han ikke overholdt skolens alkoholpolitik.

Det skete, efter at tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen i et interview med TV 2 Øst fortalte, at han i sin tid som rektor havde givet prinsen en advarsel.

Og det er et brud på skolens tavshedspligt.

Det slår bestyrelsesformand Torben von Lowzow fast i en udtalelse sendt til Ekstra Bladet:

‘Jeg kan bekræfte, at både nuværende og tidligere medarbejdere til enhver tid er forpligtet til at opretholde fortrolighed med hensyn til elevforhold – både over for nuværende og tidligere elever’, lyder det.

Bestyrelsesformanden ønsker ikke at kommentere, hvorvidt de har tænkt sig at gøre mere ved sagen.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Klaus Eusebius, men han er ikke vendt tilbage trods gentagne henvendelser.

 

De er rasende
Tidligere onsdag reagerede prins Nikolais forældre, grevinde Alexandra og prins Joachim, på afsløringen om deres søn.

Det skete i en fælles udtalelse sendt til Ekstra Bladet, hvor de ikke lagde skjul på, at de er godt og grundigt rasende.

‘Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi – for at sige det på godt dansk – rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen. Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nylig er kommet for en dag’, lyder det i udtalelsen med henvisning til de alvorlige sager om krænkelser og overgreb, der er kommet frem i kølvandet på TV 2-dokumentaren ‘Herlufsholms hemmeligheder’.

Tidligere rektor på Herlufsholm, Klaus Eusebius, sagde mandag til TV2 Øst:

– Jeg kan love dig for, at den der myte om, at vi har set med særlig positive øjne på folk, der kommer fra samfundets øverste top, overhovedet ikke har noget som helst på sig, siger han og tilføjer:

– Jeg kan give et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie. Folk ved godt, hvem jeg taler om. Han overskred en af skolens alkoholregler, og jeg må sige, at jeg var iskold. Der var slet ikke nogen tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han. Så blev hans far i øvrigt orienteret om det, og det er, mener jeg, et meget godt eksempel på, at det der med, at vi holder hånden over særlige grupper, har intet som helst på sig.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra kongehuset til udtalelsen, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Kan være strafbart
Tirsdag talte Ekstra Bladet med en række eksperter, der forklarede, at det kan være strafbart som tidligere rektor at dele oplysninger om elever, og at den kongelige familie kan have en sag, hvis de vælger at gå videre med det.

– Hvis vi forudsætter, at der er tale om et barn, der bliver bortvist fra en skole, vil jeg mene, at det burde betragtes som en oplysning, der kan forlanges unddraget offentligheden, sagde Hanne Marie Motzfeldt til Ekstra Bladet.

Helt præcis hvilken paragraf der kan være overtrådt, afhænger af den private skoles aftale med det offentlige.

– Det kommer lidt an på, hvad det er for nogle konstruktioner, der er på Herlufsholm. De, der har aftaler med det offentlige og udfører opgaver for det offentlige, er omfattet af straffelovens paragraf 152 a i stedet for 152.

§ 152

  • ‘Den, som virker eller har virket i offentlig tjeneste eller hverv, og som uberettiget videregiver eller udnytter fortrolige oplysninger, hvortil den pågældende i den forbindelse har fået kendskab, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder.’

§ 152 a

  • ‘Bestemmelsen i § 152 finder tilsvarende anvendelse på den, som i øvrigt er eller har været beskæftiget med opgaver, der udføres efter aftale med en offentlig myndighed. Det samme gælder den, som virker eller har virket ved telefonanlæg, der er anerkendt af det offentlige.’

Kilde: danskelove.dk

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show