Pladsen skal i stedet hede 'Svingelport', hvis det står til Benedikte Kiær. Foto: Tariq Mikkel Khan

UNDERHOLDNING & RYGTER: Byrådet totalt splittet – men borgmester holder fast – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Benedikte Kiær vil i stedet ændre navnet til det kælenavn, pladsen har i folkemunde

Pladsen skal i stedet hede ‘Svingelport’, hvis det står til Benedikte Kiær. Foto: Tariq Mikkel Khan

Står det til borgmesteren i Helsingør, så skal Simon Spies Plads have nyt navn.

Det er den melding Benedikte Kiær onsdag gav DR og flere andre medier forud for en afstemning i næste uge, hvor byrådet skal afgøre, om der skal sættes gang i at få ændret navnet på den centrale plads.

– Nu skal vi gå tilbage til byens historie. Pladsen er i folkemunde altid blevet kaldt ‘Svingelport’, fordi det er en af de fire gamle porte ind til Helsingør by. Så lad os nu bare kalde den det, siger Benedikte Kiær til DR.

Over for Ekstra Bladet begrunder hun sin holdning med, at Simon Spies egentlig ikke havde den store tilknytning til byen.

– Simon Spies havde ikke rigtig noget at gøre med den plads. Han er født i Helsingør, men har ikke rigtig haft noget med byen at gøre ellers. Derfor synes jeg sagtens, man kan have en informationstavle på pladsen, hvor der står, at det er Simon Spies Fonden, der har givet tilskud til pladsen og måske en QR-kode, hvor man kan opsøge mere information, siger hun og tilføjer:

– Men i forhold til selve pladsens navn, synes jeg i forvejen, det var lidt en uskik, at man begyndte at kalde den noget, som egentlig ikke har historisk relevans.

Benedikte Kiær går ellers ikke ind for cancel-kultur. Foto: Jens Dresling
Benedikte Kiær går ellers ikke ind for cancel-kultur. Foto: Jens Dresling

 

– Er det ikke bare et forsøg på at gemme historien væk? Ville man ikke få mere ud af at beholde navnet og tage diskussionen om, hvem Simon Spies var, og hvad han stod for?

– Jeg synes, det er mærkeligt, at det er os, der skal have den diskussion. Jeg går ikke selv ind for cancel-kultur, men i mange andre tilfælde fjerner man navne eller statuer på grund af noget, der faktisk var lovligt, dengang det blev gjort. Da Simon Spies levede, var det ikke lovligt at gå i seng med piger under 15 år eller at udnytte sin magt over for sårbare unge kvinder, så det er derfor, jeg trækker grænsen her, siger Benedikte Kiær.

Læs også: Adgang forbudt! Kom med ind i Spies’ vilde ufo-villa

Splittet byråd
Mandag skal Helsingør Byråd tage stilling til, om der skal sættes en proces i gang for at skifte pladsens navn, og hvordan processen i så fald skal forløbe.

Og selvom der ifølge borgmesteren er ‘totalt splittelse’ i både byrådet og blandt byens borgere i forhold til, om man går ind for en navneændring, forventer borgmesteren, at afstemningen mandag går glat.

– Jeg tror, den bliver stemt videre. Selvom der er nogen, der ikke synes, pladsen skal skifte navn, tror jeg, at de fleste er villige til at sige, at nu skal vi bare lade processen gå i gang, siger hun til Ekstra Bladet.

Det var DR-dokumentaren ‘Spies og morgenbolledamerne’, der satte gang i hele diskussionen om nyt navn til Simon Spies Plads.

Her fortalte flere af de tidligere såkaldte morgenbolledamer blandt andet om, at de som mindreårige fik penge for at være sammen med Spies, og at det var normalt at blive betalt for at få tæsk.

Læs også: Simon Spies’ vilde liv: Stemplet som nazist

Ekstra Bladet er taget til Helsingør, nærmere Simon Spies plads, for hvad stiller man op med sådan en sexkrænker-plads?

Helsingørs beboere og borgmester giver forskellige bud.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show