To piger ramt af fyrværkeri

To piger ramt af fyrværkeri


Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 17.39 lørdag fik politiet flere anmeldelser om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri mod personer, der opholdt sig på S-togsstationen, så et par piger var blevet ramt.
Flere patruljer blev sendt til området ved S-togsstationen, hvor politiet traf to piger på 13 og 14 år fra Tune. Begge piger havde brandmærker på deres jakker efter fyrværkeri, ligesom de havde røde mærker på hhv. ben og bagdel efter at være ramt af kugler fra et såkaldt bomberør.
Gruppen af unge var ifølge de forurettede taget med toget i retning mod København, men i den akutte efterforskning i tiden efter anmeldelsen fik politiet identificeret en 14-årig dreng fra Greve som værende ham, der havde affyret bomberøret mod pigerne.
Kl. 20.16 fik politiet en ny anmeldelse om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri til ulempe for andre i området ved en tunnel under jernbanen ved Søagervej, Greve.
I området fik politiet kontakt til en gruppe på otte unge drenge i alderen 13-17 år fra primært Greve kommune. En af de unge var netop den 14-årige, som politiet ledte efter i relation til sagen med de to piger fra Solrød S-station.
Den 14-årige blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre, som overværende afhøringen af ham til en sag overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller helbred. Han kunne ikke sigtes for overtrædelsen af straffeloven, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år. De sociale myndigheder blev også underrettet om sagen mod ham, således at de sociale myndigheder på et senere tidspunkt kan følge op på sagen ud fra mulighederne inden for det sociale område.

Source link