Telegram630x630

Hvad er Telegram

Hvad er Telegram:

Telegram er en instant messaging-app, der bruger telefonnumre (eller eventuelt brugernavne) til at forbinde sine brugere. Med Telegram kan brugerne sende beskeder, billeder, videoer, lydbånd og enhver anden type fil.

Telegram blev lanceret i 2013, oprettet og støttet økonomisk af de russiske milliardærbrødre Pavel og Nikolai Durov, grundlæggerne af det russiske sociale netværkssæt VKontakte, der ønskede at opbygge et kommunikationssystem, der ikke var tilgængeligt for de russiske sikkerhedsagenturer.

Det er bygget på open source MTProto-protokollen. Telegram er lyn-hurtig, pålidelig og tilgængelig på (og tilgængelig fra) flere enheder på samme tid. Det bruger også en distribueret serverarkitektur med flere datacentre spredt i forskellige jurisdiktioner over hele verden.

Telegram har lovet aldrig at sælge annoncer, accepterer ikke investeringer udefra og kan ikke sælges. Da protokollen er open source, har uafhængige udviklere tilladelse (og opfordres) til at oprette tredjepartsklienter på platformen.

Telegram er tilgængelig til Android, iPhone, Linux, Windows, OSX og direkte via internettet.

For at bruge Telegram skal du registrere dig med et telefonnummer. Telefonnummeret bliver derefter din identitet på Telegram. Derudover kan du indstille et brugernavn, hvorigennem andre brugere kan oprette forbindelse og chatte uden at have adgang til det telefonnummer, der er bundet til brugernavnet. Brugernavne er valgfri og kan slettes når som helst ved blot at gemme et tomt brugernavn.

Ud over tekstbeskeder kan brugere sende filer af enhver type op til 2,0 GB. Telegram-meddelelser angiver også status for de sendte beskeder. Et “Check” betyder, at meddelelsen er leveret til Telegram skyen, og modtageren har modtaget en meddelelse, mens to “Check” angiver, at modtageren har set beskeden.

Meddelelser, der sendes med Telegram, kan sendes krypteret mellem brugerenheden og telegramserverne, som beskytter mod man-i-midten-angreb. Derudover gemmes beskederne og filerne krypteret på Telegram-servere, mens dekrypteringsnøglerne er gemt i datacentre i andre jurisdiktioner. På denne måde kan hverken Telegram-personale eller offentlige agenturer med stævninger komme til brugerdata.

For det virkelig paranoide har Telegram hemmelige chats, som er samtaler mellem brugere, der bruger end-to-end-kryptering. Det vil sige, at chatten kun er synlig for de to parter, der er involveret i diskussionen, og selv Telegram-servere kan ikke se indholdet af chatten. Når der oprettes en hemmelig chat mellem to enheder, genererer Telegram nyttigt en billedvisualisering af krypteringsnøglen til chatten, som begge brugere kan sammenligne, og hvis billedet matcher, er chatten sikker.

For hemmelige chats kan en selvdestruer-timer også indstilles til beskeder. Dette skal indstilles, inden meddelelsen sendes. Timeren begynder, når modtageren ser meddelelsen, og når den løber ud, slettes meddelelsen fra begge enheder. Fotos, der sendes med en timer på mindre end et minut, kan kun ses, mens du holder en finger på dem, og Telegram underretter hjælpsomt afsenderen, hvis der tages et skærmbillede.

Brugere kan oprette “Grupper”, der indeholder så mange som 200000 brugere og “Kanaler” med ubegrænsede antal medlemmer.

Her er et par grupper til at starte med:

Danske Nyheder

Amerikanske Nyheder

En stor fordel ved Telegram er at du kan koble din mobile Telegram konto sammen med en desktop konto på din Windows, Mac eller Linux computer

(du skal bare starte med at oprette dig på din mobil og når du har gjordt det, ligger du Telegram ind på din computer og forbinder den med QR læseren på din mobile Telegram)

Hvor får jeg fat i Telegram:

Du kan hente den direkte fra Telegram her: KLIK HER

En anden stor fordel ved Telegram er at den ikke fylder mere end det du giver den lov til i indstillingerne, du kan fx. sætte den til kun at gemme data i fx. 7 dage, ja faktisk kan du slette hele din cache og du opdager det ikke, for den henter det bare igen hvis du vil se indholdet igen. Genialt!

 

God Fornøjelse!

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show