Danmark har lige ’vundet’ verdensmesterskabet i skattetryk, og nu vil regeringen og dens støttepartier også hæve skatterne for aktiegevinster. Regeringen spiller dermed hazard med danske arbejdspladser og virksomheder.

Allerede inden regeringens seneste udspil står det klart, at skattemiljøet i Danmark er belastende for både konkurrencekraften, arbejdsudbuddet, generationsskifter og for udvikling af iværksættervirksomheder.

Selskabsskatten alene er én af verdens højeste og det samme gælder beskatningen på kapitalindkomst. Sidstnævnte fjerner investeringslyst og selskabsskatten ødelægger både konkurrencekraft, medarbejdernes lønniveau og incitamentet til fastholdelse, placering og udvikling af større virksomheder i Danmark. Reglerne om arveafgift forhindrer og fordyrer generationsskifte og niveauet for medarbejdernes indkomstskat forhindrer vores tiltrækning af nødvendig udenlandsk kvalificeret arbejdskraft.

Regeringen har allerede, over en bred kam, gennemført 40 skattestigninger siden sin tiltrædelse i 2019, og vil nu hæve beskatningen på aktiegevinster fra de nuværende 42 til 45 procent. De lyder måske ikke af meget, men Danmark er i forvejen det land i Europa, som har den højeste skat på aktiegevinster. I vores nabolande Sverige, Norge og Finland er satsen mellem 30 og 34 procent og med en yderligere stigning vil Danmark, i særklasse, stå som et af dyreste lande i verden, når det gælder investering i virksomheder.

Det er en skadelig vej for Danmark. Det hæmmer virkelysten, presser virksomheder til udlandet, og det er, alt i alt, en særdeles en særdeles dårlig forretning. Beregninger fra Skatteministeriet viser, at hvis vi derimod sænker beskatningen på aktie- og kapitalindkomst til 25 %, vil Danmark blive 6 milliarder kroner rigere i 2025.

At hæve aktieskatten fra 42 procent til 45 procent er at spille hazard med danske arbejdspladser og virksomheder. At sænke beskatningen af aktie- og kapitalindkomst til 25 % gøre vil ikke alene gøre danskerne rigere og give mere frihed til den enkelte. Det vil samtidig give flere et incitament til at investere mere til gavn for både erhvervslivet og velstanden.

Nye Borgerlige mener, at politikerne skal bestemme mindre, og at danskerne skal bestemme meget mere selv – også over langt flere af deres egne penge.