Danmark: Saturday, August 08, 2020
© 2020 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 46
(5 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Rokoko Classic: Ujævn kønsfordeling af motorer på danske museer

RokokoPosten | Rokoko Classic: Ujævn kønsfordeling af motorer på danske museer

Foto: Susanzi, Bigstock

Landets tekniske museer har store problemer med ligestillingen. De udstiller nemlig primært heteronormative motorer med stempler, der banker frem og tilbage i trange cylindre.

I sidste uge afslørede den svenske avis Dagens Nyheter, at der var flere udstoppede dyr af hankøn end hunkøn i naturhistoriske museers samlinger. Nu har RokokoPosten læst et studie, “Sex Biases in Exhibited Engines in Danish Technical Museums”, der undersøger kønsfordelingen af udstillede motorer på danske tekniske museer.

Konklusionen er klar: Kønsfordelingen er helt skæv.

Heteronormativ stempelaktivitet
Undersøgelsen tager udgangspunkt i samlingerne hos Danmarks Industrimuseum i Horsens, Teknisk Museum i Helsingør, Motor- og Maskinsamlingen i Grenå samt Dieselhouse i København.

Alle steder er der en massiv overvægt af stempelmotorer, hvilket ifølge undersøgelsen er problematisk.

“Stempelmotorer reproducerer en heteronormativ forestilling om køn med manden i den aktive stempelrolle, mens kvinden blot er en passiv cylinder omkring hans aktivitet. Det er ikke en symbolsk rammefortælling, vi burde videregive til de kommende generationer,” står der.

At der er så mange stempelmotorer på danske museer kan føre til et fejlagtigt billede af, hvordan virkeligheden skal være. Derfor burde museernes udstillinger blødes op med flere elmotorer og dampturbiner, der ikke på samme ensidige måde iscenesætter en stempelaktivitet, konkluderer undersøgelsen.

Særligt grelt står det til på Dieselhouse, der er bygget op omkring én kæmpe, heteronormativ B&W-dieselmotor med otte gigantiske cylindre fra gulv til loft, der startes op for de besøgende gæster flere gange om måneden.

Gammeldags museumssyn
Årsagen til den skæve kønsfordeling menes at være begrundet i, at museerne har indsamlet motorer, der reelt er blevet anvendt i fx industriel produktion til at trække tærskemaskiner på landet eller til fremstilling af elektricitet frem for at indsamle motorer, der kunne give gæsten en mere kønsdivers forståelse af den nutidige virkelighed.

“Denne gammeldags, historiefaglige begrundelse for indsamlingen blokerer således for en mere dynamisk, aktivistisk tilgang til indsamling og udstilling af motorer på landets tekniske museer,” konkluderer undersøgelsen.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 4/11 2019)


Forfatterkommentar af David Holt Olsen

Store stempler, der banker frem og tilbage i trange cylindre. Den slags heteronormativt svineri er en del af min dagligdag som museumsinspektør på Danmarks Industrimuseum i Horsens. Det var derfor oplagt at lave en “sag” ud af.

Det klart vanskeligste ved at lave krænkelses-satire er, at man ikke får kørt historien tilstrækkeligt langt ud, så virkeligheden overhaler én indenom. Men der er vist stadig ingen, der har taget dette problem op. Så artiklen har umiddelbart vist sig langtidsholdbar.

Læs Hele Artiklen – Klik Her

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account