Arkivfoto: Anita Graversen

REJSER & LIVSTIL: Presset på tid og penge? Hold ferien i Danmark – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Billigt og nemt: Sommeren betyder for manges vedkommende en tiltrængt ferie. Men for nogle er ferien knap, mens det for andre er pengepungen, der er knap. Hvis det er tilfældet for din sommerferie, så kan du med fordel blive hjemme i Danmark og tage på forlængede weekend- og endagsture

Arkivfoto: Anita Graversen

Hvis prisstigninger presser pengepungen, eller hvis ferien er kort, så er der en oplagt mulighed.

Man skal nemlig bare gøre som under coronakrisen: Vende blikket mod egen lille andedam og få sig nogle lokale oplevelser hjemme i Danmark.

Det kan nemlig være mindst lige så eventyrligt som en udlandsrejse, mener en række af de lokale turistkontorer i landet. Og så er det sandsynligvis en del billigere, da man blandt andet sparer penge på flybilletten.

De oplever, at danskerne generelt har fået en fornyet forståelse for, hvad Danmark har at byde på.

– At rejse inden for egne landegrænser betyder langt fra, at man skal gå på kompromis med kvalitet. Vi har både natur, kultur og gastronomi fra øverste hylde.

– Her på Sydsjælland har flere attraktioner for eksempel brugt coronakrisen på at opgradere deres faciliteter, lyder det blandt andet fra Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark.

Dagsture er populære
Næsten alle turistkontorer beretter om en øget interesse fra danskerne, som ønsker at tage på korte weekend- og endagsture i deres områder.

– Når vi laver opslag på sociale medier som Instagram og Facebook med gode ideer til dagsture, er de virkelig populære, siger Destination Fyns kommercielle chef, Sofia Wulff.

Opbakningen fra danskerne er i høj grad noget, som de lokale erhverv har brug for.

Ifølge tal fra VisitDenmark, har landet tabt turismeomsætning i både 2020 og 2021 på 58,8 milliarder kroner i forhold til 2019 på grund af coronapandemien.

– Coronanedlukningerne er især gået hårdt ud over indendørsattraktioner som restauranter og museer. Derfor vil jeg opfordre til at støtte op om gastronomien, kunsten og kulturen.

– Helt sensationelt kan man opleve Pablo Picassos keramik på Holmegaard Værk, som ligger cirka tre kvarters kørsel fra Storebæltsbroen og en time fra København, siger Martin HH Bender.

Sjælland
Møns Klint

BonBon-Land

Vikingeskibsmuseet

Arkivfoto: Werner Karrasch/Vikingeskibsmuseet
Arkivfoto: Werner Karrasch/Vikingeskibsmuseet

 

Hovedstaden
Tivoli

Rosenborg Slot

Hammershus (Bornholm)

Arkivfoto: Ernst Van Norde
Arkivfoto: Ernst Van Norde

 

Syddanmark
H.C. Andersens Hus

Herregårdsruten (660 km cykelrute)

Lalandia

Midtjylland
Den Gamle By

Fængslet

Nationalpark Mols Bjerge

Arkivfoto: Andres Brohus
Arkivfoto: Andres Brohus

 

Nordjylland
Grenen

Fårup Sommerland

Råbjerg Mile

Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen
Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen

 

Kilde: Tripadvisor

To år kan ikke gøre det
Noget tyder på, at danskerne især er glade for at besøge Vesterhavet.

Sidste år var Varde Kommune den næstmest besøgte kommune med 2,8 millioner overnatninger, kun overgået af København med 34 millioner overnatninger. Ringkøbing-Skjern ligger som nummer fire på listen.

– Det er fantastisk, at danskerne vil på ferieophold i vores område. Vi har noget til alle, uanset om man er et par, en børnefamilie eller noget tredje.

– Børnefamilierne kan især få glæde af vores Wow Park, Naturkraft og strandene. Vores natur er generelt det mest kendetegnende og populære i vores område, lyder det fra Peer Kristensen, som er direktør for Destination Vesterhavet.

Det er en vild oplevelse, når Vesterhavet viser tænder. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Det er en vild oplevelse, når Vesterhavet viser tænder. Arkivfoto: Claus Bonnerup

 

Han mener i øvrigt, at selvom en del danskere tog på lokale udflugter i hele to år under coronanedlukningerne, så har de formentlig stadig ikke set det hele. Han håber, at der snart bliver skabt et rejsemønster på tværs af landet, hvor mange flere fra Jylland tager over for at opleve Sjælland og vice versa.

Undersøg de forskellige, gratis og billige muligheder, som turistkontorer og kommuner tilbyder.

Bestil kort og læs oplevelsesguides på deres hjemmesider.

blandselvfyn.dk kan du eksempelvis lige som bland-selv-slik planlægge din tur med dine foretrukne godter i forhold til oplevelser på Fyn, og over hele sommeren er der gratisbusser på Stevns og Møn, som kører mellem de mest populære seværdigheder.

Visit Vesterhavet har lavet app’en ‘Vestkysten’, som har til formål at synliggøre alle oplevelser langs Vestkysten.

Naturen og kysterne holder i øvrigt altid døgnåbent, og man kan overnatte i alt fra trætoppe til flydende shelters, hvis man er på weekendtur, samt hoppe i bølgen blå uden at skulle betale en krone.

I godt en måned endnu kan du blæse rundt i Tyskland for den nette sum af 67 kroner. Det kan du læse om her.

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show