Arkivfoto: Stine Bolther

REJSER & LIVSTIL: Helt ned i gear – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

– Hvordan har du holdt sommerferie i år?

– Vi har mest været i vores nye sommerhus på Læsø, bare slappet af og kommet helt ned i gear. Det er gået op for mig, hvor vigtigt fred, ro og natur er blevet for mig, og det kan man virkelig på Læsø – også fordi man jo nærmest ikke kan komme længere væk i Danmark.

– Hvordan kan det være, I købte sommerhus på Læsø?

– Vi var med vores gode venner derovre, og så var sommerhuset ved siden af til salg, og så slog vi til. Vi har længe gerne ville have vores eget sommerhus, og det er væsentligt billigere at købe et sommerhus på Læsø end et i for eksempel Dronningmølle.

– Vi deles nemlig allerede om en svensk ødegård i Blekinge med en håndfuld gode venner, og det har vi gjort de sidste 12 år. Vores svenske ’timeshare’ langt ude i naturen.

  • Journalist og tv-vært på ’Go’ Aften Live’ og ’Nyhederne’

  • Tidligere fungerede hun også som kriminalreporter på programmer som ’Station 2’ og ’Bag forbrydelsen’

  • Sammen med sin mand, Kim Faber, skriver hun også krimier

  • Parret har netop udgivet deres fjerde bog ‘Skyggeriget’

– Hvad er det Læsø kan?

– Det er et lille, men meget inkluderende samfund, og vi er blevet taget så godt i mod derovre, også fordi vores gode venner er kommet der gennem mange år, så vi er ligesom hurtigt blevet viklet ind i deres netværk.

– Så vi føler os virkelig velkomne, og så kan naturen virkelig noget helt særligt. Det er umuligt ikke at blive betaget, når man ser ud over de flade vidder og den lilla lyng. Det får roen til at sænke sig over en.

Arkivfoto: Stine Bolther

 

– Ud over den svenske ødegård og sommerhuset på Læsø – rejser du så meget?

– Jeg har set meget af verden, boet i USA og rejst i Afrika og besøgt det meste af Europa, men jeg vil ikke kalde mig selv berejst. Jeg har faktisk altid været glad for at holde ferie herhjemme. Da min datter var lille, havde vi et kolonihavehus, for at hun også kunne få lidt grønt græs og frisk luft i stedet for bilos, og siden fik vi ødegården, hvor vi har holdt meget ferie.

– Dog plejede vi at være i Berlin to gange om året, og også gerne New York for at besøge gode venner, men det er det ikke blevet til så meget de sidste par år, for hensynet til klimaet er begyndt at fylde hos mig.

– Hvorfor lige Berlin?

– I mine øjne har den by det hele. Kontrasterne er så store, fra det polerede til rå undergrundsmiljøer, fra storhed til fald, og så er den samtidig så historietung, som ingen anden europæisk by.

– Det kan godt være, at jeg har besøgt den by mange, mange gange, men jeg bliver aldrig træt af den, og jeg elsker faktisk genkendeligheden. Derfor bor vi også altid på det samme hotel inde i Mitte, og vi spiser altid brunch det samme sted.

Arkivfoto: Florian Wehde/Unsplash
Arkivfoto: Florian Wehde/Unsplash

 

– Du siger, at hensynet til klimaet fylder mere – påvirker det også din måde at rejse på?

– Det gør det faktisk. Vi undgår helst at flyve, både af hensynet til klimaet, men også fordi jeg faktisk rigtig godt kan lide at køre til min destination. Det gør ikke noget, at det tager lidt tid. Så er der tid til at høre lydbog, snakke og bare se landskabet forandre sig.

– Hvad er vigtigt for dig, når du skal holde ferie?

– Fred og ro er noget, jeg vægter højere, jo ældre jeg er blevet. Det er ligesom kommet snigende, men jeg har det rigtig godt med det. Jeg får så mange indtryk og møder så mange forskellige mennesker gennem mit arbejde, så når jeg har fri og skal holde ferie, er behovet for at opsøge oplevelser ikke så stort.

– Den bliver i arbejds medfør, for min mand og jeg skal en tur til Frankfurt på krimimesse.

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

 

– Er der et land, der har overrasket dig positivt?

– Det har England. Inden min mand og jeg udgav vores første krimi, tog vi orlov og kørte rundt i hele landet. Det er jo så meget mere end London, og vi drak pints på pubber i arbejderbyer som Blackpool og Liverpool, og kørte rundt i gudesmukke landskaber, og gennem små hyggelige landsbyer, der var som taget ud af ’Kriminalkommissær Barnaby’.

– Jeg var virkelig Blown away over alsidigheden i det land. Så det er en klar anbefaling.

Hvis økonomien er blevet lidt ekstra presset af ferieudgifter, er her 11 apps, der kan hjælpe dig med at spare penge i en stram tid.

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show