Arkivfoto: World Animal Protection

REJSER & LIVSTIL: Danske turister skrotter dyreshows på ferien – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Cigarrygende chimpanser, kældne tigre, elefantrideture og shows med delfiner og spækhuggere.

Der er et utal af muligheder, når det kommer til at lade sig underholde af eksotiske dyr og deres optrædener til diverse shows på ferien.

Og det er der i den grad mange danskere, der har benyttet sig af inden for en lang årrække.

Sådan er det imidlertid ikke længere. Faktisk er det kun syv procent af den danske befolkning, der i dag vil sætte sig på ryggen af en elefant, mens 12 procent fortsat kunne finde på at se et delfinshow.

Det viser den seneste undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection i 2022.

Arkivfoto: World Animal Protection

 

Danskerne er ‘røvtrætte’ af ‘pomfrit-rejser’
Ifølge fremtidsforsker Anne Skare er der i dag færre danskere, der nyder at se dyr optræde. Det skyldes blandt andet, at der er kommet en større opmærksomhed om dyrenes trivsel og de vilkår, som dyrene ofte lever under, når de skal agere turistattraktion.

Samtidig har en mere bæredygtig turismeform vundet indpas hos danskerne, hvor feriefornøjelser ikke længere skal være på bekostning af andre levende væsner, lyder det.

Livskvalitet og mening er godt på vej til at blive kerneværdier i vores hverdag, og det 'spilder over' i ferietiden, siger Anne Skare. Arkivfoto: Finn Frandsen
Livskvalitet og mening er godt på vej til at blive kerneværdier i vores hverdag, og det ‘spilder over’ i ferietiden, siger Anne Skare. Arkivfoto: Finn Frandsen

 

– Tidligere dyrkede vi ’eskapisme-turismen’, og tog glad på ‘pomfrit-ferie’. Arbejdet var hårdt og hverdagen slidsom, og derfor var ferierne tid til afslapning.

– Så når man var turist, kunne man opføre sig dårligere, fordi man syntes, man havde fortjent alt den gode mam og lidt for meget sol og drikkevarer. Man ville bare underholdes og orkede ikke at tænke over, om dyrene havde en skidt tilværelse, siger Anne Skare Nielsen i en pressemeddelelse.

– Fremtidens bæredygtige ’idealisme-turister’ er mere bevidste, og fordi hverdagslivet handler mere om mening og livskvalitet, så er det ikke længere noget, vi flygter fra.

– Generelt er vi røvtrætte af at have dårlig samvittighed, så at være steder, hvor vi kan få fuld plade på alle de sande værdier, det er tiltrækkende, fortsætter hun.

Arkivfoto: World Animal Protection
Arkivfoto: World Animal Protection

 

Flere vil på dyrevenlig ferie
Hos rejsebureauet Bravo Tours oplever man også, at flere danskere ønsker at tilbringe ferien i dyrevenlige rammer. Det er de færreste, der i dag føler sig underholdt af lidende dyr, lyder det.

– Jeg har set en chimpanse, der røg cigaretter, en gris, der drak øl og en kamel, der drak Coca Cola af flasken. Det kan godt være, at nogle på et tidspunkt fandt dette underholdende, men sådan er det heldigvis ikke længere, siger Peder Hornshøj, som er adm. direktør hos Bravo Tours.

– Før i tiden kunne man komme på trekking i Thailand på ryggen af en elefant. I dag besøger man i stedet en nationalpark, hvor man på afstand iagttager dyrene i deres naturlige omgivelser. Sådan skal det være.

– I Bravo Tours passer vi på dyrene. Møder vi noget på vores vej, der ikke er i orden, så siger vi stop.

——— SPLIT ELEMENT ———

Tips til en dyrevenlig ferie

Arkivfoto: Mosa'ab Elshamy/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Mosa’ab Elshamy/Ritzau Scanpix

 

Undgå shows med vilde dyr
Når dyr optræder som underholdningsgenstand til et show, er de ofte udsat for meget stress. Samtidig bliver dyrene i mange tilfælde udsat for dyremishandling under træning til et show, ligesom de bliver straffet, hvis ikke de indordner sig, hvilket er imod dyrenes natur.

Arkivfoto: World Animal Protection
Arkivfoto: World Animal Protection

 

Oplev vilde dyr i naturen
Det kan være en stor oplevelse at se eksotiske dyr på ferien. Og skal du det, så anbefales det, at du ser dem i naturreservater eller i nationalparker, hvor dyrene mere eller mindre færdes frit i rolige omgivelser.

Undersøg dyrenes trivsel
I nogle tilfælde påvirker det ikke dyrenes ve og vel, hvis du eksempelvis skal ride på en kamel eller ae en slange. Det afhænger af, hvordan det sted, der udbyder oplevelsen, værner om dyrenes trivsel.

Overvej, om dyrene ser underernæret ud. Tjek, om dyrene har adgang til vand og skygge, og læg mærke til, om dyrene har sår, skrammer og/eller pletter i pelsen.

Arkivfoto: World Animal Protection
Arkivfoto: World Animal Protection

 

Klag lokalt
Hvis du bemærker, at nogle dyr mistrives på din feriedestination, så er det vigtigt, at du indberetter det til de lokale myndigheder, sådan at der kan blive taget hånd om problemet.

Her er det en god idé at tage billeder af forholdene, så du kan bruge det til dokumentation. Fortæl det eventuelt til dit rejsebureau, til hotellet eller til en dyrevelfærdsorganisation.

En lang række danske rejseselskaber har valgt at fjerne underholdning med vilde dyr fra deres udflugtsprogrammer.

Her er de selskaber, der har sagt nej til al underholdning med vilde dyr i fangenskab:

 • Afrika-safari.dk

 • Albatros Travel

 • Svane Rejser

 • Apollo

 • Nyhavn Rejser

 • Kipling Travel

 • Asiatours

 • Bravo Tours

 • Dust and boots

 • Williams Rejser

 • Stjernegaard Rejser

 • Spies

 • OurWorld

 • Lamatours

 • Jysk Rejsebureau

 • Jesper Hannibal Rejser

 • HÖJSKOLENDK

 • Ferie Med Formål


Det er langt fra billigt at holde ferie, så alle besparelser tæller. Det er for eksempel hul i hovedet at betale for rejseforsikring to gange

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show