Paradisiske Praia de Rocha i Portugal er en af Europas bedste strande. Arkivfoto: Getty Images

REJSER & LIVSTIL: 5 skønne strande i Europa – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Badeferie: Du behøver ikke rejse langvejs for at nyde ferien ved billedskønne strande med krystalklart badevand og fine, hvide sandkorn. Europa er fyldt med dem

Paradisiske Praia de Rocha i Portugal er en af Europas bedste strande. Arkivfoto: Getty Images

Vi kender alle billedet af det klassiske ferieparadis med azurblåt havvand og hvide palmestrande.

Og oftest sender tankerne os langt væk fra Danmark mod fjerne himmelstrøg og helt til troperne i Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika.

Men faktisk behøver du ikke at rejse så langt væk for at tage en dukkert ved en malerisk paradisstrand.

Rundt om i Europa vrimler det med skønne strande, hvor du kan mærke de varme, fine og hvide sandkorn mellem tæerne, hvor du kan se havbund, fisk og koraller gennem det krystalklare badevand, og hvor du kan søge ly med kolde forfriskninger i skyggen, imens du daser under frodige træer.

Ekstra Bladet har her samlet fem bud på fantastiske strande i Europa, hvor du er garanteret en uforglemmelig badeferie.


5 fede strande i Europa

 

Spiaggia dei Conigli, Sicilien

Ved den lille Syditalienske ø Lampedusa, som ligger syd for Sicilien, finder du en mageløse strand, der kan det hele.

Stranden hedder Spiaggia dei Conigli, som på dansk betyder ‘Kaninernes Strand’, og er flere gange blevet kåret som verdens bedste strand af adskillige medier – og med god grund.

Her kan du nemlig nyde turkisblåt badevand og kridhvide sandstrande. Selve stranden ligger i en bugt, som er omkranset af en stenet skråning.

Stranden er et af de få steder i verden, hvor havskildpaddearten Loggerhead lægger æg på grund af sandets varme. Derfor er stranden lukket om aftenen i perioden mellem maj til august for at skildpadderne kan lægge deres æg i fred.

Til gengæld kan du opleve de mange skildpadder, der holder til i området, og øvrige havdyr i det krystalklare vand. Derfor er det en god idé at huske snorkleudstyr på turen til Spiaggia dei Conigli.

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at køre hele vejen ned til stranden. I stedet kræver det en lille, rask gåtur langs en grusvej for at komme dertil.

Arkivfoto: Massimo Virgilio/Unsplash

 

Praia da Rocha, Portugal

Hvis ferien går til Portugal, så er Praia de Rocha absolut et besøg værd. Stedet er både et bebygget område og en strand, og det er primært stranden, der lokker folk hertil.

Praia de Rocha er beliggende ved Algarve i det sydlige Portugal. Her finder du en to kilometer lang strand, som er omkranset af storslåede klipper og grotter af forskellige formationer. Meget passende, fordi Praia de Rocha betyder ‘klippestrand’.

På selve stranden skal du dog ikke bekymre dig om skarpe klippeskråninger. Her er nemlig den skønneste, hvide sandstrand så langt øjet rækker.

Langs stranden er der rig mulighed for at dyrke restauranter, barer og cafeer ved strandpromenaden, som ligger tilpas nok tilbagetrukket fra selve stranden til, at du ikke bliver forstyrret i solbadningen ved vandkanten.

Arkivfoto: Pascal Rentschler/Unsplash

 

Playa de Muro, Mallorca

Skal du til en af danskernes foretrukne feriefavoritter, så er der også her mulighed for at besøge billedskønne strande.

Blandt andet er stranden Playa de Muro værd at fremhæve, fordi du her kan opleve fantastisk badevand på ferien.

Vandet er nemlig lavt, hvilket gør det helt ideelt for især små og mindre børn.

Samtidig ligger Playa de Muro i Alcúdiabugten og er dermed godt beskyttet mod kraftige vinde. Du kan dog stadig nyde en kold brise i ny og næ på varme dage.

Stranden ligger i byen af samme navn, som er en moderne ferieby, der er beliggende på Mallorcas nordkyst.

Playa de Muro – byen såvel som stranden – er en populær feriedestination, som oftest fremhæves for at være børne- og familievenlig.

De hvide sandstrande ligger langs en kyststrækning på godt tre kilometer, hvor flere hoteller ligger nærmest lige ud til havet.

Arkivfoto: Andreas Johansson/Unsplash

 

Nissi Beach, Cypern

Cypern siges at have noget af det reneste og klareste vand i Middelhavet, så skal du på en lækker strandferie, er der god grund til at rejse hertil.

Især er stranden Nissi Beach kendt for sit turkisblå vand og bløde, gyldne sand. Stranden ligger ved feriestedet Ayia Napa, der især er en god destination for festglade rejsende.

Nissi Beach har EUs Blue Flag, som er et officielt, anerkendt stempel for, at vandet er rent og klart.

Her kan du både opleve en række forskellige vandsportsaktiviteter, og du kan nyde en kold forfriskning på en af de mange strandbarer.

Stranden er cirka 600 meter lang og 40 meter bred. Vandet er kendt for at være roligt, men skulle du fare vild i bølgen blå, så er der også sat livreddere ind, som kan passe godt på dig og dine kære på badeferien.

Arkivfoto: Datingscout/Unsplash

 

Balos Beach, Grækenland

I det nordvestlige hjørne af den populære ferieø Kreta, finder du Balos Beach, som igen lover badevand i imponerende blå nuancer og lækkert sand.

Stranden ligger i smørhullet mellem den lille ø Tigani og halvøen Gramvousa.

Her er store områder med sand samt en lagune med lavt og roligt vand, der især er egnet til de mindste i familien.

De voksne i familien kan til gengæld nyde de smukke omgivelser nær stranden, hvor man blandt andet kan se Platiskinos-bjergene i baggrunden.

Visse steder på stranden er der lyserødt sand, som er dannet af knuste og fine stykker af muslingeskaller og koraller.

Balos Beach ligger i naturreservatet Natura 2000, hvilket gør, at området er beskyttet mod bebyggelse og anden form for kommerciel udnyttelse af området.

Dermed er både plante- og dyreliv beskyttet, og derfor er du sikret en smuk naturoplevelse, hvis du kommer hertil.

Arkivfoto: Ben Michel/Unsplash


Er du mere til en tur i lejet sommerhus i år, så læs med her, og undgå at blive taget ved næsen.

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show