Danmark: Friday, September 10, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 49
(5 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Potentiale til at få knækket klamydiasmitte-kurven


Danske Regioners bestyrelse har netop afsat 10 mio. kr. til at udbrede hjemmetest af klamydia til unge i hele landet.

Det har tidligere kun været tilbudt i otte kommuner gennem et samarbejde, Sex & Samfund har haft med netop de kommuner. Der er tale om et gearskifte i forebyggelsen af klamydia, hvis kommunerne griber forpligtelsen.

– Det er meget glædeligt, at Danske Regioner har prioriteret klamydiaforebyggelse, for der er et stort udækket behov. Vi har i en årrække haft et succesfuldt samarbejde med nogle få kommuner om at tilbyde gratis anonyme hjemmetest til unge, og dette kan blive et gearskift i kampen for at stoppe klamydia. Men det er afgørende vigtigt, at kommunerne griber den mulighed, der er spillet i hænderne på dem, siger Bjarne B. Christensen, generalsekretær i Sex & Samfund.

I Sex & Samfunds eksisterende projekt med tilbud om hjemmetest svarer de unge, at de vælger hjemmetesten, fordi det er nemme, hurtige og at de er mere trygge ved at tage den type test.

Sex & Samfund har i mange år kæmpet for at opskalere den model til en stor gruppe unge. Det ser nu ud til at kunne lade sig gøre, men kommunerne skal prioritere smitteopsporingen.

– Vi har haft mange henvendelser fra kommuner, som gerne vil tilbyde denne mulighed til de unge, men det er ofte faldet på manglende økonomi og vanskeligheder med at få aftaler med regionerne. Med Danske Regioners beslutning bliver det nu langt enklere og meget billigere for kommuner i hele landet at være med i smitteopsporing. Vi håber, kommunerne griber denne mulighed og prioriterer seksuel sundhed i næste års planer og budgetter. Antallet af unge, der er smittet med klamydia er bare steget og steget de seneste mange år, og nu sker der endeligt noget, som har potentiale til at knække kurven, siger Bjarne B. Christensen, generalsekretær i Sex & Samfund.

Fakta:

Klamydia er en af de mest udbredte sexsygdomme i Danmark. De fleste, der bliver smittet med klamydia, får slet ingen symptomer, men de kan sagtens smitte andre. Ubehandlet klamydia kan føre til infertilitet.

Fra 2010-2020 steg antallet af konstaterede klamydiatilfælde i Danmark fra 27.950 til 34.689.

Finansieringen fra Danske Regioner vil give mulighed for ca. 65.000 anonyme gratis hjemmetest til 15-29-årige.

Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account