84-årig mand blev efterlyst af politiet: Er blevet fundet i god behold | BT Krimi

POLITIK: Støtteparti med ufravigeligt krav: Der skal fuld åbenhed i Hjort-sag | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Regeringens ene støtteparti melder nu klart ud i sagen mod Claus Hjort Frederiksen (V).

Enhedslisten nægter at stemme for at ophæve Venstrepolitikerens immunitet, hvis tiltalen mod ham ikke bliver lagt frem for både Folketinget og offentligheden.

»Vi kommer ikke til at ophæve nogen immunitet, hvis der ikke er fuld åbenhed om tiltalen,« siger retsordfører Rosa Lund.

Enhedslisten melder sig dermed i koret af blå partier, der også kræver fuld åbenhed i sagen for at stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Meldingerne fra partierne kommer, efter Rigsadvokaten torsdag har anbefalet at rejse tiltale mod eksministeren for videregivelse af højt klassificerede oplysninger.

Det er formelt set justitsministeren, der skal beslutte, om der skal rejses tiltale.

Derudover skal et flertal af Folketinget beslutte, om den tidligere forsvarsministers immunitet skal ophæves, før han kan retsforfølges.

Normalt er det kutyme, at Folketinget ophæver immuniteten, men i den mørkelagte sag mod Hjort Frederiksen er det ikke givet på forhånd.

Det skyldes, at sagen er så lukket, lyder det fra Enhedslisten.

»Åbenhed i retsplejen er det, der sikrer, at vi har et værn mod arbitrær og tilfældig forfølgelse, og folketingsmedlemmer har jo immunitet af en årsag – nemlig af den årsag, at det ikke skal være politisk,« siger Rosa Lund.

Er det Enhedslistens opfattelse, at sagen mod ham er politisk?

»Der har været mange spekulationer i den her sag, og jeg ved simpelthen ikke, om der er politisk forfølgelse eller ej, fordi der ikke er åbenhed. Det, at vi overhovedet har den samtale, understreger behovet for åbenhed,« siger Rosa Lund.

I januar lød det fra Enhedslisten, at man som princip »altid stemmer for at ophæve immuniteten«, men partiet er altså nu vendt på en tallerken.

Sagen mod Claus Hjort Frederiksen er fuldstændig mørkelagt, og officielt er det endnu hemmeligt, hvad han konkret er mistænkt for.

Det står dog klart, at anklagemyndigheden mener, at han har overtrådt den alvorlige og sjældent anvendte § 109 i straffeloven, som hører under kapitlet om landsforræderi og landsskadelig virksomhed.

Claus Hjort Frederiksen har selv oplyst, at sagen mod ham drejer sig om flere interviews, hvor han har talt om et yderst hemmeligt aflytningssamarbejde med USA.

Samarbejdet var beskrevet af flere medier inden da, og Claus Hjort Frederiksen nægter sig skyldig.

»Jeg mener ikke, at jeg har sagt noget, som ikke allerede var sagt i offentligheden,« fastslår han.

Justitsministeriet oplyste tidligere torsdag, at ministeren vil afholde fortrolige drøftelser mod Folketingets partier om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens Immunitet.

»Disse drøftelser vil skulle gennemføres med respekt for sagens særlige karakter, herunder at der indgår højt klassificerede oplysninger i sagen,« lød det i en pressemeddelelse.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show