Raser mod Mette Frederiksens milliardrabat: 'Kulsort klimasvigt' | BT Politik

POLITIK: Raser mod Mette Frederiksens milliardrabat: ‘Kulsort klimasvigt’ | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I 2018 ville Mette Frederiksen ‘lænke sig til Aalborg Portland’ for at undgå, at den nordjyske cementkæmpe lukker.

Nu får den nordjyske virksomhed, der uden sammenligning er den største CO₂-forurener i Danmark, en kæmpe klimarabat fra statsministeren.

Det ligger fast, efter at S-regeringen fredag har landet stor grøn skattereform.

Men Mette Frederiksen og S-regeringen får nu hård kritik af støttepartiet Enhedslisten, der kort før aftalen blev indgået, forlod forhandlingerne i protest.

»Det er uretfærdigt og kulsort, at Danmarks største forurenere slipper billigere end alle andre. Det eneste retfærdige er, at dem, som forurener mest, betaler fuldt og helt for deres udledning. De giganter, som har tjent milliarder på at svine vores klode til, skal samle regningen op og betale som alle andre,« siger Mai Villadsen.

Aalborg Portland ligger i statsminister Mette Frederiksens valgkreds, og hun har flere gange sendt roser til den nordjyske virksomhed, som altså nu får en CO₂-rabat.

»Klimaet har brug for handling, ikke kulsorte rabatter til Danmarks største CO₂-udledere. Aalborg Portland-rabatten er en graverende klimafejl,« siger Mai Villadsen og fortsætter:

»Vi står i en akut klimakrise, og den kalder på ambitiøse og retfærdige svar. Det leverer aftalen ikke, og derfor står Enhedslisten uden for. Statsministeren har lænket sig til Aalborg Portland. Vi lænker os til klimakampen,« siger hun.

Den nye, grønne skatteaftale lægges der op til, at virksomheder uden for EUs kvotesystem skal betale 750 kroner i CO₂-afgift pr. ton. Virksomheder i EUs kvotesystem slipper med det halve. Men Aalborg Portland kommer til at slippe med 125 kroner pr. ton CO₂ oven i kvoteprisen, da de har såkaldt mineralogiske processer,

De 125 kroner er en forhøjelse i forhold til, hvad regeringen i første omgang lagde op til, hvor CO₂-afgiften for virksomheder som Aalborg Portland kun skulle betale 100 kroner pr. ton.

Mai Villadsen kommer også med en kindhest til de resterende aftalepartier, hvor hun især kritiserer, at de er hoppet med på ‘hockeystavs-modellen’.

»Aftalen er reelt en hockeystavs-aftale. Jeg troede, aftalepartierne mente klimahandlingen alvorligt, men omkring 40 % af reduktionerne i aftalen kommer fra teknologisk fiksfakseri. Det er en stor klimaskuffelse,« siger hun.

På et doorstep forsvarer klimaminister Dan Jørgensen regeringens rabat til Aalborg Portland.

»Det nytter jo ikke noget, at de lukker ned og flytter deres produktion til andre lande,« siger han.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show