Mettes coronaplan: 50-årige tilbydes fjerde stik | BT Politik

POLITIK: Mettes coronaplan: 50-årige tilbydes fjerde stik | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alle danskere over 50 år vil blive tilbudt et boost med en ny coronavaccine fra 1. oktober. Plejehjemsbeboere vil blive tilbudt samme booster lidt tid før. Omkring midt i september. Det er en del af regeringens coronaplan, som bliver præsenteret 10.00 i Statsministeriet.

Det erfarer B.T. fra kilder, der har kendskab til planerne for beredskabet.

Der bliver altså tale om det såkaldte »fjerde stik«.

B.T. erfarer desuden, at regeringens plan ikke indeholder konkrete planer for selve sundhedsvæsenets oprustning af personale til at håndtere en eventuel smitte. Altså om intensivafdelingerne skal styrkes, om der skal ansættes flere sygeplejersker til at håndtere corona og den slags.

Det har ellers været efterspurgt blandt Folketingets partier.

De enkelte regioner laver angiveligt planer selv for deres eget beredskab, erfarer B.T..

Det er uvidst hvornår de planer bliver fremlagt.

B.T. opdaterer denne artikel løbende frem mod pressemødet klokken 10:00, såfremt der dukker nye oplysninger op.

Statsminister Mette Frederiksen præsenterer regeringens plan for coronaberedskabet på pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet klokken 10.00 onsdag formiddag.

B.T. er til stede ved pressemødet og rapporterer direkte derfra.

Folketingets partier har i den seneste tid efterspurgt en fuld plan for coronaberedskabet, så Danmark kunne undgå endnu en nedlukning, hvis coronaen rammer hårdere end ventet.

Danmark og resten af Europa er i øjeblikket præget af coronavarianten BA.5, som dog ikke virker alvorligere end omikronvarianten, som var dominerende sidste vinter.

Tirsdag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke, at varianten er den dominerende i Danmark. Kontakttallet er beregnet til 1,1. Det vil sige at epidemien er i stigning i Danmark.

Flere partier, blandt andet Venstre og Konservative, har anklaget regeringen for at smøle med planerne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har lovet en samlet plan inden sommerferien.

Joachim Hoffmann, overlæge i anæstesi og intensiv medicin på Svendborg Sygehus og medlem af Odense byråd for De Konservative, har tidligere udtrykt stor bekymring for coronaens udvikling i Danmark i det kommende efterår og vinter.

»Jeg er helt overbevist om, at det bliver værre end sidste år. Vi mangler stadig rigtig mange intensivsygeplejersker, og den generelle kapacitet i sundhedsvæsenet er meget presset,« siger Joachim Hoffmann Petersen.

Opdateres …Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show