Medie: Skarp kritik af Statsministeriet i minksagen – 'grov vildledning af minkavlere og offentlighed' | BT Politik

POLITIK: Medie: Skarp kritik af Statsministeriet i minksagen – ‘grov vildledning af minkavlere og offentlighed’ | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Om en uge rammer Minkkommissionens længe ventede beretning offentligheden. Men allerede nu tyder det på, at Mette Frederiksen og Statsministeriet får heftig kritik.

Ifølge et udkast til dele af beretningen, som Weekendavisen har set, mener kommissionen nemlig, at det var grov vildledning af offentligheden, da statsminister Mette Frederiksen beordrede alle mink aflivet.

Det skriver Weekendavisen.

»Samlet er det kommissionens vurdering, at Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november 2020,« står der ifølge Weekendavisen i et udkast til kommissionens rapport.

Ifølge Weekendavisen slår kommissionen også fast, at der manglede hjemmel til at aflive alle mink i Danmark, ligesom kommissionen finder, at det var klart, at der manglede hjemmel til tempobonus,« lyder det i udkastets opsummering.

Ifølge Weekendavisen går den absolut hårdeste kritik, ‘særdeles kritisabelt’, til Miljø- og Fødevareministeriet.

Men også Statsministeriet har ifølge udkastet til beretningen handlet ‘meget kritisabelt’.

Samtidig udtales der hård kritik af flere andre ministerier, Rigspolitiet og Fødevarestyrelsen.

Det står dog ikke umiddelbart klart, om statsminister Mette Frederiksen har gjort sig skyldig i eventuelle lovbrud.

Weekendavisen har også kun set dele af udkastet, og derfor kan det samlede billede se anderledes ud.

Under Minkkommissionens afhøringer af Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen lagde kommissionen meget vægt på, at statsministeren sidder ved bordenden i regeringens koordinationsudvalg, hvor beslutningen om aflivning blev truffet.

Kommissionen afviste flere gange Mette Frederiksens og Barbara Bertelsens forklaring om, at det alene var Fødevareministeriet og Mogens Jensen, der bar ansvaret for den manglende lovhjemmel.

Ud af de dele af beretnignen, som Weekendavisen har set, er Statsministeriets strategi med at placere ansvaret hos Mogens Jensen slået fejl.

De borgerlige partier har allerede krævet, at der igangsættes en supplerende advokatvurdering, hvis der kommer kritik af Mette Frederiksen. Den skal blandt andet afgøre, om der kan rejses en rigsretssag.

Men en advokatvurdering kræver, at et af Mette Frederiksens støttepartier lægger stemmer til. Og her har både Enhedslisten og Radikale Venstre været tøvende, hvilket har fået de borgerlige partier til at råbe ‘hyklere’.

»Det er hyklerisk ud over alle grænser, hvis ikke Enhedslisten mener, at Minkkommissionens beretning skal behandles på samme måde som Instrukskommissionens (Støjberg-sagen, red.). Vi kommer til at holde dem op på, at der må gælde nøjagtig de samme spilleregler her. Ellers er der tale om kammerateri på højeste plan på venstrefløjen,« sagde Sophie Løhde til Politiken i sidste uge.

Det var på et pressemøde 4. november 2020, statsministeren offentliggjorde, at alle mink skulle aflives.

Selve rapporten fra Minkkommissionen skal lande torsdag i den kommende uge.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show