Rigspolitidirektør modtog voldsom kritik af Minkkommisionen. Kommisionens rapport beskriver, at Fogde vildledte om ulovlige aflivninger af mink, selvom han angiveligt vidste at der var tale om ulovlige aflivninger.

POLITIK: Konsekvenser for kritiserede embedsfolk efter minkrapport trækker i langdrag | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De ti embedsmænd, som modtog voldsom kritik i Minkkommissionens rapport, og som ifølge kommissionen »bør søges at drages til ansvar«, kan trække vejret roligt i en rum tid endnu.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen er nemlig stadig i gang med at læse »omfattende materiale« om sagerne igennem, og det kommer til at tage »et stykke tid endnu«. Der er desuden nedsat »et tværfagligt team«.

Det skriver styrelsen til B.T. i en mail.

»Styrelsen er fortsat i gang med at gennemgå det omfattende materiale, der involverer en række personer og flere ansættelsesmyndigheder,« skriver styrelsen og fortsætter:

»Der vil fortsat gå et stykke tid, før beretningen er gennemgået, og først herefter vil styrelsen kunne rådgive om de ansættelsesretlige spørgsmål.«

Embedsmændene – som blandt andet omfatter Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og rigspolitidirektør Thorkild Fogde – modtog alle særdeles hård kritik i Minkkommissionens rapport.Rigspolitidirektør modtog voldsom kritik af Minkkommisionen. Kommisionens rapport beskriver, at Fogde vildledte om ulovlige aflivninger af mink, selvom han angiveligt vidste at der var tale om ulovlige aflivninger.
Foto: Philip Davali

Vis mere

Rigspolitidirektør Thorkild Fogde blev vurderet til at have vildledt om ulovlige aflivninger af mink, selvom han var fuldt ud klar over, at aflivningerne var ulovlige.

Statsminister Mette Frederiksen forklarede på et efterfølgende pressemøde, at man ville afvente Medarbejder- og Kompetencestyrelsens rådgivning, før man reagerede på kritikken over for de involverede embedsfolk.

De ti embedsmænd er fortsat på arbejde.

Ganske som statsministeren og de andre relevante ministerier og styrelser udbad sig rådgivning i sagerne fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, så har Medarbejder- og Kompetencestyrelsen også hentet rådgivning udefra for at finde ud af, hvordan sagerne skal behandles.

»Styrelsen kan oplyse, at der almindeligvis inddrages relevant ekstern juridisk bistand undervejs i styrelsens sagsbehandling af mere omfattende eller principielle sager, herunder sager mod højtplacerede embedsmænd,« skriver styrelsen til B.T.

Og så er der oprettet et team.

»Sagerne behandles i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen af et team på tværs af styrelsens kontorer bestående af jurister med forskellige kompetencer og baggrunde. Styrelsens direktør leder teamet og har det endelige ansvar for styrelsens vurdering af og rådgivning i personsagerne,« skriver styrelsen.

 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show