Heunicke står fast: Nej til supervacciner, selvom vores nabolande siger ja | BT Politik

POLITIK: Heunicke står fast: Nej til supervacciner, selvom vores nabolande siger ja | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Har lande mulighed for det og råd til det, bør de tilbyde ældre over 65 år særligt forstærkede influenzavacciner.

Det anbefaler Verdenssundhedsorganisationen, WHO, fordi de særligt forstærkede vacciner kan forebygge sygdom og reducere antallet af indlagte.

Og den anbefaling har en lang række lande, som Danmark normalt sammenligner sig med, valgt at følge.

Både Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Belgien, England, Canada og USA anbefaler, at ældre og sårbare får særligt effektive vacciner til vinter.

Det gælder dog ikke Danmark, som i år har valgt at spare højdosisvaccinerne væk.

Man har både i Norge, Sverige, Belgien, Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien, England, Canada og USA valgt mere effektive influenzavacciner til mere udsatte målgrupper. Er det så ikke underligt, vi ikke har det i Danmark?

»Det er Dansk Selskab for Infektionsmedicin, Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, Dansk Selskab for Almen Medicin og Sundhedsstyrelsen, der kommer med den indstilling, og jeg synes, det er det rigtige at følge de sundhedsfaglige indstillinger, der er. Det må jeg indrømme,« siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Ministeren kan dog ikke redegøre nærmere for, hvorfor Danmark skiller sig ud i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med.

Du kan se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.

Og i de to seneste vintre blev der da også indkøbt såkaldt højdosisvacciner, fordi de ældre med Sundhedsministeriets egne ord skulle være »ekstra godt beskyttet«.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har i et interview med B.T. slået fast, at han blot har fulgt Sundhedsstyrelsens indstilling, og at det er forklaringen på, at der i år er sparet på vaccinerne.

Han siger også, at han ikke var bekendt med, at WHO mener, man bør anbefale de særligt effektive vacciner til ældre, hvis et land har råd til at købe dem, uden at det går ud over vaccination af andre grupper.

Der er dog ingen tvivl om, at det for Danmarks vedkommende ikke er et spørgsmål om, at der ikke er råd til vaccinerne, hvis det blev anbefalet, at de skulle købes, siger Magnus Heunicke.

»Selvfølgelig er det ikke sådan i Danmark, at vi ikke ville have råd til det,« siger han.

Ifølge B.T.s oplysninger koster de mere effektive højdosisvacciner cirka 200 kroner mere end standardvaccinen.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show