Her falder hammeren: Minkkommissionens rapport udkommer 30. juni | BT Politik

POLITIK: Her falder hammeren: Minkkommissionens rapport udkommer 30. juni | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det har været længe ventet i dansk politik og nu ligger det endelig fast. Minkkommisionens rapport bliver udgivet den 30. juni klokken 11.00.

Det erfarer B.T., som er i besiddelse af en mail, som Granskningskommissionens sekretariat har sendt til medlemmerne.

Beretningen udkommer både digitalt og på bogform. Hele det fysiske eksemplar i bogform vil dog først foreligge ultimo juli. Men kan altså læses fuldt ud digitalt.

Der vil blive afholdt at møde i Minkkommisionen 30. juni, hvorefter selve rapporten vil blive offentliggjort.

Minkkommissionen blev nedsat 23. april 2021 og har haft til opgave at undersøge og redegøre for de beslutningsprocesser forud for og efter beslutningen om, at slå alle de danske mink ned.

En beslutning, som der viste sig ikke at være lovhjemmel til og som fuldstændigt ødelagde den danske minkbranche, som ellers var blandt de bedste på kloden.

Beslutningen kostede tusindvis af danskere deres levebrød, da næsten alle minkfarmene lukkede. 13 farme har søgt om støtte til at holde deres minkfarm i en slags dvaletilstand. 1.246 har derimod søgt om decideret erstatning, da de ikke forventer, at deres forretning kan føres videre efter minkene var aflivet.

Det forventes at Minkkommisionen udtaler kritik af flere ministerier. Herunder Statsministeriet og især Fødevareministeriet. Det erfarede Ekstra Bladet i slutningen af maj måned baseret på såkaldte høringssvar, som var sendt ud til de relevante personer, som er genstand for kommissionens undersøgelse.

Den 4. november 2020 afholdt regeringen pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen forklarede, at regeringen havde besluttet, at alle mink i Danmark skulle slås ned.

Mette Frederiksen fortalte, at der var fundet muteret coronavirus i mink, som udviste nedsat følsomhed overfor antistoffer.

»Med andre ord: Den muterede virus – via mink – kan indebære den risiko, at den kommende vaccine ikke kommer til at virke, som den skal,« sagde Mette Frederiksen.

Herefter begyndte et ihærdigt arbejde med at aflive alle danske mink. Et arbejde, som talrige danske minkavlere har udtalt de oplevede som en ordre.

Men det skete uden lovhjemmel, da Folketinget skal træffe en fælles beslutning, når borgernes ejendom konfiskeres.

Flere eksperter har senere udtalt, at det var helt uforståeligt, at man gik så »drastisk til værks«. Desuden fortsatte aflivningen af mink længe efter, at der var skabt klarhed over, at regeringen ikke havde lovhjemmel til at kræve alle mink slået ned.

Statsminister Mette Frederiksen sagde blandt andet direkte til en minkavler, at han ikke kunne få lov at beholde sine mink, da han spurgte om netop det i det direkte program Go’ Aften Danmark på TV2.

Opdateres..Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show