Statsminister Mette Frederiksen i modvind. Enhedslisten truer med at trække støtten til regeringen, hvis den opretter et modtagecenter for migranter i Rwanda.

POLITIK: Enhedslisten efter domstolskendelse: ‘Jeg har meget svært ved at se, at vi kan støtte regeringen, hvis det her bliver til noget’ | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Enhedslisten kan ikke forestille sig, at partiet kan støtte regeringen, hvis den gennemfører planerne om at danne et asylcenter i Rwanda, som skal huse migranter, der søger asyl i Danmark.

»Hvis det bliver til virkelighed, så har jeg svært ved at se, at vi fortsat kan støtte regeringen,« siger Enhedslistens integrationsordfører Rosa Lund.

Rosa Lunds udmelding kommer efter, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag aften afsagde en kendelse, som effektivt stoppede et fly fra Storbritannien til Rwanda, som ellers skulle transportere migranter til netop et asylcenter efter en aftale, som på mange – men ikke alle – punkter minder om den, som Danmark er ved at lave.

Sidste uge truede Radikale Venstre ligeledes med, at hvis regeringen begyndte at sende migranter til Rwanda, så ville partiet trække støtten til regeringen.Statsminister Mette Frederiksen i modvind. Enhedslisten truer med at trække støtten til regeringen, hvis den opretter et modtagecenter for migranter i Rwanda.
Foto: EVA PLEVIER

Vis mere

Rosa Lund tror dog ikke at denne sag når dertil, hvor partiet behøver tage stilling til om regeringen skal væltes eller ej.

»Jeg har lyst til at sige »hvad sagde jeg?« «, siger Rosa Lund og fortsætter:

»Så sent som tirsdag formiddag, så sagde jeg at jeg ikke troede at planerne overhovedet kunne gennemføres, hvis man skulle holde sig indenfor konventionerne. Så kom så den her kendelse,« siger hun.

Flere eksperter har onsdag sagt, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols kendelse kan skabe reelle problemer for de danske planer om at oprette et asylcenter i Rwanda.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek mener dog fortsat, at projektet kan gennemføres.


Det var angiveligt dette fly, som skulle have fløjet migranter til Rwanda fra Storbritannien. Flyet blev stoppet i 11. time.


Det var angiveligt dette fly, som skulle have fløjet migranter til Rwanda fra Storbritannien. Flyet blev stoppet i 11. time.
Foto: HENRY NICHOLLS

Vis mere

»Vi har sagt fra starten at konventionerne skal være overholdt og det juridiske skal være på plads. Briterne har en anden proces i forhold til os. Derfor mener jeg ikke, at det påvirker de danske muligheder som sådan,« siger Kaare Dybvad Bek onsdag formiddag til TV 2 News.

B.T. har spurgt til en kommentar fra Kaare Dybvad Bek til, at regeringens støttepartier nu truer med at trække støtten. Ministeriet har henvist til en kommentar, som Kaare Dybvad Bek gav sidste uge til Ritzau, da det stod klart at Radikale Venstre truede regeringen.

»Det er ikke nogen ny ting, at vi er uenige om det. Men vi arbejder selvfølgelig videre med at sikre en retfærdig asylbehandling, hvor man i den løsning, vi gerne vil have, selvfølgelig sørger for, at der er respekt for menneskerettighederne,« siger Kaare Dybvad Bek til Ritzau.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show