Kaare Dybvad Bek, udlændinge- og integrationsminister må nu se, om han kan gennemføre regeringens planer om at udsende migranter til Rwanda til trods for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols kendelse.

POLITIK: Eksperter: Afgørelse fra Storbritannien kan kortslutte regeringens Rwanda-projekt | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Regeringens planer om at sende asylansøgere til Rwanda blev sent tirsdag aften yderligere kompliceret.

Det skete, da Storbritannien netop var ved at sende et fly af sted til Rwanda med en håndfuld asylansøgere, som skulle omplaceres fra Storbritannien til Rwanda og fortsætte deres asylsag derfra.

I sidste øjeblik kom Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol med en kendelse, som effektivt stoppede flyet og tvang de engelske myndigheder til at udsætte udrejseplanerne.

»Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse betyder også en risiko for de danske planer om at sende asylansøgere til Rwanda,« siger professor ved Juridisk Institut ved Aarhus Universitet, Jens Vedsted-Hansen.

Amnesty International i Danmark er enige.

»Jeg vurderer, at det er meget usikkert, om den danske regering nu kan sende flygtninge til Rwanda uden at komme i problemer med Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol,« siger Martin Lemberg-Pedersen, chef for politik og samfund i Amnesty International i Danmark.Kaare Dybvad Bek, udlændinge- og integrationsminister må nu se, om han kan gennemføre regeringens planer om at udsende migranter til Rwanda til trods for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols kendelse.
Foto: Liselotte Sabroe

Vis mere

Kendelsen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol omhandler en række forhold, som er ret specifikke for Storbritanniens aftale med Rwanda, men også nogle forhold, som også vil være relevant for den aftale, som Danmark arbejder på at indgå.

Kendelsen fra tirsdag aften er kun midlertidig. Den blokerer i nogle uger for, at en enkelt af asylansøgerne kan udsendes. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol havde kun taget stilling til den konkrete sag.

Kendelsen gik på, at personen ikke kunne udsendes, da han ikke havde udtømt alle sine juridiske muligheder i Storbritannien for at prøve sin sag. Først når det er sket, så kan han udsendes.

Det betyder dog ikke, at det kommer til at ske alligevel. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er nemlig bekymret for en række parametre, som den sandsynligvis også vil være bekymret for, når det handler om Danmarks planer for at sende flygtninge til Rwanda.

»Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol udtrykker i kendelsen bekymring for, om Rwanda er et sikkert tredje land at sende flygtninge til,« siger professor Jens Vedsted-Hansen og fortsætter:


Politisk leder for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen har truet med at vælte regeringen, hvis den gennemfører sine planer om at sende migranter til Rwanda.


Politisk leder for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen har truet med at vælte regeringen, hvis den gennemfører sine planer om at sende migranter til Rwanda.
Foto: Liselotte Sabroe

Vis mere

»Rwanda er ikke forpligtiget af den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Desuden læner Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol sig op ad den kritik som FNs Flygtningeorganisation, UNHCR, har udtrykt om udsendelsen af flygtninge til Rwanda,« siger Jens Vedsted-Hansen.

Han understreger, at Storbritannien ikke har lavet en juridisk forpligtigende aftale med Rwanda, men alligevel havde landet planer om at udsende flygtninge alligevel. I Danmark er der vedtaget en lovbestemmelse om, at der netop skal indgås en juridisk forpligtigende aftale.

Martin Lemberg-Pedersen fra Amnesty vurderer, at Danmark – modsat Storbritannien – kan få problemer med regler i EU.
»I Dublin-forordningen har vi forpligtiget os til at agere som første ankomstland, når der ankommer flygtninge til Danmark, hvilket betyder at vi påtager os forpligtigelsen til at beskytte og tage stilling til ansøgerens asylsag. Derfor kan det sandsynligvis være et problem i forhold til vores EU-samarbejde, hvis vi i stedet for sender flygtninge til Rwanda. Her står Storbritannien uden for EU,« siger Martin Lemberg-Pedersen.

I sidste uge meldte Radikale Venstre ud, at hvis regeringen sendte migranter til Rwanda, som den har planer om, så ville De Radikale trække støtten til regeringen.

B.T. arbejder på at få politiske kommentarer til sagen.

 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show