Dansk Folkeparti raser over offentlig støtte til tiltalt kunstner: 'De pisser på skatteyderne' | BT Politik

POLITIK: Dansk Folkeparti raser over offentlig støtte til tiltalt kunstner: ‘De pisser på skatteyderne’ | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


»De pisser på skatteyderne.«

Så kontant lyder meldingen fra Dansk Folkeparti efter, at det er kommet frem, at en kunstner har fået bevilget offentlig støtte til at udstille et værk, hun selv stjal og smed i vandet i 2020.

Det var Weekendavisen, som bragte historien om, at Katrine Dirckinck-Holmfeld støttes med 35.000 kroner til at udstille den buste af Frederik 5., som hun i sin tid som institutleder på Kunstakademiet fjernede fra Charlottenborg festsal og derefter smed i vandet i Københavns Havn.

Hverken lederen af Projektstøtteudvalget, som har bevilget pengene, eller Katrine Dirckinck-Holmfeld selv ønsker at lade sig interviewe af avisen.

Men på Christiansborg er der harme over, at der bliver bevilget offentlige midler til, at Katrine Dirckinck-Holmfeld kan udstille et værk, som hun er tiltalt for at have udøvet groft hærværk på – og som hun afkræves erstatning for af bustens ejere, Akademiraadet.

»Man river sig selv i håret over, hvor vanvittigt det er. Almindelige mennesker går på arbejde og betaler skat, for at kunstnere så kan ødelægge vores kulturarv og tjene penge på det,« siger Dansk Folkepartis kulturordfører Dennis Flydtkjær til B.T.

Dansk Folkeparti mener, at tiden nu er kommet til grundigt at gennemgå den offentlige støtte til danske kunstnere.

»Det indspiste kunstnermiljø viser med det her eksempel endnu en gang, at de lever i en helt anden verden. De lever i en verden, hvor man pisser på skatteyderne og bag lukkede døre sidder og griner af de mennesker, der holder det her land kørende. De skulle skamme sig,« tordner Dennis Flydtkjær og fortsætter:

»Mon ikke vi skal kigge på at få lukket Statens Kunstfond, og så kan danskerne støtte den kunst, de ønsker?« spørger han.

»Det var svært at samle penge ind i gamle dage, men i dag har vi jo MobilePay, netbank, hjemmesider osv., hvor man kan samle penge ind. Måske er det på tide, at kunstnerne stod lidt mere på egne ben,« siger Dennis Flydtkjær.

Akademiraadets forkvinde, Merete Ahnfeldt-Mollerup, kan ikke forestille sig, at man nogensinde vil udlåne busten til Katrine Dirckink-Holmfeld.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show