I løbet af en 14 år lang periode fandt forskerne ud af, at risikoen for at dø faldt betydeligt hos dem, der havde høje koncentrationer af D-vitamin i kroppen. Arkivfoto: Getty Images

PENGE & FORBRUG: Kan få fatale konsekvenser – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Det kan få fatale konsekvenser, hvis du har en lav koncentration af vitaminet i kroppen

I løbet af en 14 år lang periode fandt forskerne ud af, at risikoen for at dø faldt betydeligt hos dem, der havde høje koncentrationer af D-vitamin i kroppen. Arkivfoto: Getty Images

Det findes i fødevarer som æg, fed fisk og ost – og bliver dannet i huden under solens stråler.

Men i takt med, at vi går imod mørke, kortere dage, får mange for lidt af det vigtige vitamin, der bl.a. sørger for, at knoglerne bliver holdt ved lige.

D-vitamin er vigtigt for vores muskler, knogler og immunforsvar, og har man for lave koncentrationer i kroppen, kan det blandt andet føre til knogleskørhed.

Men med resultaterne af en ny undersøgelse har det nu vist sig, at konsekvenserne kan være endnu mere alvorlige end dét.

I et nyt studie, der netop er publiceret i tidsskriftet Annals of Internal Medicine, peger et hold forskere nemlig på, at der tilsyneladende er en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og for tidlig død.

Læs også: Ny undersøgelse: Simpel træningsmetode er langt mere effektiv

Studiets førsteforfatter, Josh Sutherland fra University of South Australia, peger på, at man længe har koblet D-vitaminmangel til en øget risiko for tidlig død.

Men forskere har ikke kunnet finde frem til en forklaring på sammenhængen. Indtil nu.

For med resultaterne af en stor undersøgelse baseret på 307.601 journaler fra den britiske biobank, er det nemlig lykkedes for et forskerhold at påvise en sammenhæng.

Forskerne skelnede i undersøgelsen mellem personer med et lavt niveau af D-vitamin i kroppen og sammenlignende dem med gruppen af folk med en gennemsnitlig koncentration af vitaminet.

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images

 

I løbet af en 14 år lang periode fandt forskerne ud af, at risikoen for at dø faldt betydeligt hos dem, der havde høje koncentrationer af D-vitamin i kroppen, forklarer Josh Sutherland.

– Vores undersøgelse giver stærke indikationer for sammenhængen mellem lave niveauer af D-vitamin og dødelighed, siger han.

Forskerne fandt også tegn på en sammenhæng mellem lave niveauer af D-vitamin og en øget død, der relaterede sig til specifikke sygdomme.

Helt konkret kunne de se, at man med et lavt niveau af D-vitamin havde større risiko for at dø af kræft, hjertekarsygdomme og luftvejssygdomme.

Ifølge en anden af forskerne bag undersøgelsen, professor ved University of South Australia, Elina Hyppönen, er der behov for mere forskning på området.

Først og fremmest så man kan udvikle folkesundhedsstrategier og reducere risikoen for tidlig død, som kunne have været undgået ved at skrue op for niveauet af D-vitamin i kroppen.

Læs også: Kan mennesker og chimpanser få børn sammen?

– Budskabet her er enkelt – nøglen ligger i forebyggelsen, siger hun.

– Det er ikke godt nok at tænke på D-vitaminmangel, når man allerede står over for en livstruende situation, når en tidlig indsats kunne have gjort hele forskellen.

Får du nervøse trækninger, hver gang der er nogen, der snøfter og hoster i nærheden? Influenzaen er tilbage og her kan du læse, hvordan du undgår den.

——— SPLIT ELEMENT ———Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show