På kant-klumme: Stop de liberalistiske tvangstanker - lavere ydelser får ikke folk i arbejde

På kant-klumme: Stop de liberalistiske tvangstanker – lavere ydelser får ikke folk i arbejde


Debat: Efter 2021 kan vi sige ”Godt nytår” til hinanden med 50.000 flere i arbejde og den laveste ledighed i 13 år. Jobfest uden forringelser som forsurer livet for folk på overførselsindkomster. Det viser, at de fleste mennesker faktisk gerne vil arbejde, hvis de er i stand til det.

Det er nu igen klart dokumenteret, at det ikke er lavere ydelser, men ledige job, som virkelig flytter noget. Ifølge liberalistiske tvangstanker skulle sådan en jobfest ikke kunne lade sig gøre uden at stramme grebet om arbejdsløse og modtagere af kontanthjælp. Men det skete netop i 2021.

Højrefløjen jublede, da loftet over kontanthjælpen blev indført under kampråbet ”Det skal kunne betale sig at arbejde”. Hvem er for øvrig uenige i det udsagn? Prøv lige at sige det modsatte! Den lavloftede kontanthjælpskælder er skræddersyet til at ramme børnefamilier. 30.000 familier blev ramt, og det sendte tusindvis af børn under fattigdomsgrænsen. Men loftet har stort set ingen betydning for arbejdsmarkedet.

Når virksomhederne har brug for uddannede mennesker, er det snedige svar sjovt nok uddannelse. Fattigdom fører bare til afmagt og apati.

Fra klummen

Finansministeriet har beregnet, at kontanthjælpsloftet på en god dag i højt solskin og i medvind på cykelstien fik 450 ekstra i job. Der er jo intet rimeligt forhold mellem antallet af ramte familier og den lille beskedne udvidelse af arbejdsudbuddet. Liberalisterne var glade, især ligeglade.

Selvfølgelig har ”økonomiske incitamenter” en vis betydning, men der skal være mening med galskaben. Trusler om repressalier kan få nogle mennesker til at flytte sig. Men hvis forskellige sociale eller helbredsmæssige omstændigheder forhindrer et menneske i at reagere, betyder sådan et skub blot, at man vælter og bliver liggende. Mange mennesker har fået blå slagmærker af mødet med liberalisternes iskolde logik. Ramt af troen på, at tæsk flytter mennesker.

Jeg tænker, at munden nu må være lukket på de borgerlige, arbejdsgiverne og ikke mindst den højreorienterede tænketank Cepos og deres falske og skingre sang om, at lavere sociale ydelser og nedskæringer på dagpengene er vejen til få flere i beskæftigelse. Men forbenede liberalister med galvaniserede holdninger lader sig sjældent forstyrre af virkeligheden.

Men økonomisk chikane af den enlige forsørger på Sydfyn eller den kortuddannede arbejdsløse på Lolland giver jo ikke en eneste ekstra faglært i Odense, læge i Vestjylland eller kemiforsker i Aarhus. At ødelægge økonomien for de sårbare og udsatte giver ikke flere dygtige tømrere og elektrikere.

Når virksomhederne har brug for uddannede mennesker, er det snedige svar sjovt nok uddannelse. Fattigdom fører bare til afmagt og apati.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!