På kant-klumme: Danmarks flygtningepolitik er ved at blive et udenrigspolitisk problem

På kant-klumme: Danmarks flygtningepolitik er ved at blive et udenrigspolitisk problem


Debat: Det er blevet udlagt, som om at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) skal stå skoleret, når han torsdag i denne uge møder op til en såkaldt meningsudveksling i Europa-Parlamentets Borgerrettighedsudvalg.

På forhånd er der da heller ikke noget, som tyder på, at kritikken af Danmarks udlændingepolitik bliver mindre end sønderlemmende – uanset om kritikken kommer fra Europas liberale, Europas socialdemokrater eller den øvrige venstrefløj.

Morten Helveg. Pressefoto

Torsdagens meningsudveksling kommer til at handle om to ting: Dels vil der blive spurgt indgående ind til danske regerings planer om at oprette et modtagecenter for flygtninge i Rwanda, og dels handler mødet om, hvorvidt Danmark virkelig vil presse syriske flygtninge tilbage til Syrien på baggrund af en vurdering fra Udlændingestyrelsen. Den vurdering står Danmark nemlig ret alene med.

Blandt andet har Human Rights Watch dokumenteret drab, tortur, kidnapning og seksuelle overgreb på hjemvendte syrere i et land, hvor mere end 11 millioner mennesker fortsat har brug for humanitær hjælp, boliger og skoler er bombet til ruiner, og rent vand og sanitet er en udbredt mangelvare.

En række medlemmer af Europa-Parlamentet er forud for mødet stærkt kritiske over for Danmarks ageren, fordi skrækslagne syrere i hundredvis nu forlader Danmark for at søge asyl i andre EU-lande. Under den såkaldte Dublin-forordning kan asylansøgere i EU sendes tilbage til det første EU-land, som asylansøgeren kom til, men netop nu er domstole i Belgien, Holland og Tyskland i gang med at afgøre, om det er sikkert at sende asylansøgere tilbage til Danmark.

En række medlemmer af Europa-Parlamentet betragter nemlig Danmarks ageren som både ulovlig og usolidarisk med resten af EU. Derfor opfordrer de EU-kommissionen til at indlede en undersøgelse og tage eventuelle retslige skridt mod Danmark, som trods det danske retsforbehold deltager i Dublin-forordningen – men på en forventning om, at EU’s charter om grundlæggende rettigheder overholdes.

Dansk udlændingepolitik er ved at udvikle sig til et udenrigspolitisk problem med risiko for at Danmark sættes uden for Dublin-forordningen, og skulle det komme dertil, risikerer Danmark – ligesom Storbritannien – at ende som en flygtninge-magnet. I mellemtiden må Mattias Tesfaye forklare sig i Europa-Parlamentet, hvor mange undrer sig over, at Danmarks behandling af syriske krigsflygtninge sker på baggrund af socialdemokratisk politik.

En række medlemmer af Europa-Parlamentet er forud for mødet stærkt kritiske over for Danmarks ageren, fordi skrækslagne syrere i hundredvis nu forlader Danmark for at søge asyl i andre EU-lande.

Fra klummen

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K) samt erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!