Overblik: 35 blev dræbt eller døde efter vold i Danmark i 2021

Overblik: 35 blev dræbt eller døde efter vold i Danmark i 2021


35 personer blev i 2021 ofre for drab eller dødsvold. Få her et overblik over årets drabssager:

2. januar: 38-årige Cem Kaplan bliver skudt og dræbt i Hillerød. Tre andre bliver såret. Den 41-årige Jess Johnny Sohnemann Brønnum, der har tilknytning til bandemiljøet, bliver idømt fængsel på livstid.

26. januar: En 21-årig mand bliver på en parkeringsplads ved boligblokkene på Nylandsvej i Køge tæsket ihjel med en hammer. En 19-årig er fængslet.

29. januar: 43-årige Freyja Egilsdottir Mogensen bliver fundet kvalt og parteret sit hjem i Malling nær Aarhus. Hendes 52-årige ekskæreste, Flemming Mogensen, er idømt livsvarigt fængsel for drabet.

2. februar: En 44-årig kvinde bliver kvalt på en adresse i Holte og dør tre dage senere. Hendes 54-årige kæreste er sigtet for drabet.

14. februar: En 61-årig mand bliver fundet død på en adresse i Solrød Strand. Den 28-årige Marinnguaq Kirsten-Marie Henriksen bliver i december idømt 12 års fængsel for at have dræbt ham med en ildrager og en askeskovl.

27. februar: 39-årige Stine Kitt Jørgensen bliver fundet kvalt på Oringe Psykiatriske Hospitals lukkede afdeling i Vordingborg. En 21-årig mand er tiltalt for drabet.

Efter branden blev der lagt blomster foran lejligheden på Violvej i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling

13. marts: En seksårig dreng dør i en brand på Violvej i Kolding. Hans 33-årige mor er sigtet.

27. marts: En 62-årig kvinde bliver skudt og dræbt på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens. Hendes eksmand er sigtet. 

Drabet på den 62-årige kvinde fandt sted foran parrets tidligere fælles bopæl på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens en lørdag morgen kl. 8.15. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

3. april: 18-årige Sandra Berg Jensen bliver stukket ihjel på en adresse i Nyråd på Sydsjælland. Efter drabet overhælder gerningsmanden kvindens lig med brandbar væske og antænder det. Jan-Evald Pedersen Hardlei er blevet idømt 14 års fængsel.

21. april: En mand bliver dræbt af knivstik i Albertslund. En nabostrid fører til drabet. En 26-årig mand er sigtet for drabet.

2. maj: En 45-årig mand bliver fundet død i en lejlighed i det centrale Aalborg. Et kærestepar – en 35-årig mand og en 21-årig kvinde – er fængslet.

Stenen på Nørretorv i Horsens blev brugt som mindesten for Tobias Sebastian Jødal. Arkivfoto: Morten Pape

11. maj: Den 20-årige Tobias Sebastian Jødal bliver udsat for et groft overfald i Sølvgade i Horsens. Han dør af sine kvæstelser. Fire mænd er tiltalt i sagen.

29. maj: En 19-årig mand bliver dræbt af knivstik i Vejle. En 18-årig er fængslet. Den drabssigtede bliver kort efter knivstikkeriet fanget af tre unge og mishandlet på en adresse i Vejle i en form for selvtægt.

Passagen ved Nørretorv i Vejle, hvor den 19-årige blev knivdræbt natten til lørdag den 29. maj. Arkivfoto: Kristian Pahus

10. juni: På en adresse i Lystrup ved Aarhus bliver en 62-årig kvinde overfaldet. Hun dør senere på hospitalet. Hendes ægtemand er fængslet i sagen.

2. juli: En 35-årig mand bliver fundet dræbt af skud i en lejlighed i Damgade i Haderslev. Tre mænd på 33, 34 og 55 år er fængslet i sagen.

Den 35-årige blev fundet død i en lejlighed i Damgade i Haderslev. Arkivfoto: Stine Hygum

3. juli: En 22-årig mand bliver dræbt af skud på Pusher Street. En 25-årig mand er sigtet for medvirken til drab, men politiet leder stadig efter en gerningsmand.

21. juli: I et sommerhus i Vellerup ved Skibby bliver en 19-årig mand stukket ihjel med et ukendt objekt. En 42-årig mand er fængslet i sagen.

30. juli: Ved Brønderslev dør en 75-årig kvinde som følge af hovedskader. Hendes 54-årige søn er fængslet i sagen.

5. august: En 22-årig mand bliver stukket i brystet i Herning. Fire personer anholdes senere i sagen.

7. september: En 26-årig syrisk mand bliver dræbt af flere knivstik på Nørrebro ved Hans Tavsens Gade. En 21-årig mand er fængslet i sagen.

25. oktober: En 55-årig kvinde bliver fundet død efter knivstik i Tisvildeleje. En 21-årig mand med familiemæssig relation til kvinden er fængslet i sagen.

17. september: En 41-årig kvinde bliver skudt og dræbt på en adresse i Aalborg. En 52-årig mand er fængslet i sagen. Han har tidligere været gift med offeret, og de havde to børn sammen.

20. september: 46-årige Heine Mortensen bliver på Bornholm stukket med en kniv. Fem dage senere dør han. En 35-årig mand er fængslet i sagen.

31. oktober: 18-årige Mads Arberg bliver stukket flere gange med kniv og dør ved Ormslevvej i Viby. Fire mænd – en 18-årig og tre 19-årige er fængslet i sagen.

Der blev lagt blomster og tændt lys på stedet i Viby, hvor Mads Arberg blev dræbt. Arkivfoto: Henrik Lund

31. oktober: En 25-årig mand bliver dræbt efter et voldeligt overfald på et stisystem i Hvidovre. Ingen er anholdt i sagen.

12. november: En 27-årig mand bliver stukket i brystet i Jomfru Anes Gård i Aalborg. To mænd på 22 år er sigtet.

14. november: En 19-årig ung rapper, Milan Rahim, bliver stukket med kniv i boligkvarteret Cederlunden i Taastrup. To mænd på 21 år og 22 år er sigtet for drabet.

2. december: En mand midt i 20’erne bliver dræbt af skud på Nørrebro. Fire mænd sidder fængslet i sagen, herunder en 18-årig svensker.

3. december: En 17-årig bulgarsk dreng bliver skuddræbt i en frisørsalon i Rødovre. To andre bliver såret, herunder en 15-årig dreng. To mænd er sigtet i sagen.

3. december: En 43-årig mand bliver stukket med kniv i en lejlighed på Pontoppidansgade i Randers. To mænd på 37 år og 39 år er fængslet.

7. december: En 21-årig mand bliver dræbt af skud i Herlev. En 41-årig mand er sigtet i sagen, men han sidder ikke fængslet.

9. december: En 34-årig mand bliver fundet død i Rådhusparken i Aarhus. Han er kvalt. To mænd er sigtet for drabet.

Blomster og lys udgør en lille mindepark for den 34-årige, der blev fundet dræbt i Rådhusparken. Arkivfoto: Thomas Nielsen-Grøn.

14. december: En 45-årig mand på cykel bliver påkørt i krydset Sølvgade/Øster Voldgade i København. Han dør to dage senere. En 29-årig bilist bliver fængslet og sigtet for vold med døden til følge ved bevidst påkørsel.

16. december: En 28-årig kvinde bliver dræbt af knivstik i en lejlighed i Viby J. Faren til deres to fælles børn sigtes for drab. De to børn var til stede – den ene fik snitsår i hånden.

28. december: En 22-årig mand dør på hospitalet, efter at han blev ramt af flere skud i Hallingparken i Brøndby. I forbindelse med skyderiet så vidner to personer løbe fra stedet.

Kilder: Ritzau og de 12 politikredse.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!