53-årige Ken Larsen vil nu klage over borgmesterens opførsel til Folketingets Ombudsmand. Foto: Jan Sommer

NYHEDER: Ville bombardere kritisk borger med tal – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

For tre måneder siden kaldte borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), det for ‘uartigt’, at flere af landets velstillede kommuner havde søgt tilskud hos en pulje til vanskeligt stillede kommuner.

Nu kan man med rette mene, at det er den socialdemokratiske borgmester, der selv opfører sig uartigt i forbindelse med en borgerforespørgsel til Holger Schou Rasmussen om kommunens økonomi.

– Jeg bliver ked af det, når borgmesteren skriver sådan noget. Det er ikke en leder værdigt, siger 53-årige Ken Larsen fra Nakskov om det forløb, han har været igennem.

Artiklen fortsættes under billedet…

53-årige Ken Larsen vil nu klage over borgmesterens opførsel til Folketingets Ombudsmand. Foto: Jan Sommer

 

Undrede sig over tal
Ken Larsen, der følger kommunalpolitik tæt, tog 15. september kontakt til borgmesteren, fordi han studsede over de tal og beregninger, Holger Schou Rasmussen brugte under et byrådsmøde, hvor 2023-budgettet for Lollands Kommune blev debatteret.

Her sagde borgmesteren:

‘Udligningsreformen har faktisk hevet 280 millioner kroner ud af Lolland Kommune, og så giver man os 195 millioner og siger, at nu må I da være glade? Men det betyder, at vi mangler 85 millioner kroner til at drive kommune med i forhold til i 2020,’ sagde borgmesteren ifølge TV2 Øst.

Artiklen fortsættes under billedet…

Holger Schou Rasmussen fra Socialdemokratiet har siden 2014 været borgmester i Lollands Kommune. Foto: POLFOTO
Holger Schou Rasmussen fra Socialdemokratiet har siden 2014 været borgmester i Lollands Kommune. Foto: POLFOTO

 

Ken Larsen undrede sig over beregningerne og kontaktede derfor Holger Schou Rasmussen med en række spørgsmål om tallene, og en mailkorrespondance, som Ekstra Bladet har modtaget viser, at de to udvekslede flere mails i de følgende dage.

‘Overfald ham med beregninger’
Ken Larsen mener dog ikke, at borgmesteren på noget tidspunkt besvarede hans spørgsmål, og 28. september lod han Holger Schou Rasmussen vide, at han nu bad om aktindsigt.

‘Jeg undrer mig over at jeg ikke hører noget fra dig. Bare lige så der ikke er nogen tvivl, så beder jeg om aktindsigt i jeres beregninger,’ skrev Ken Larsen.

To minutter senere videresendte borgmesteren hele korrespondancen til økonomidirektøren i Lolland Kommune, Thomas de Richelieu, og tilføjede:

‘Overfald ham med beregninger.’

Se mailkorrespondancen her:

 

Vil klage over borgmester
Ken Larsen, der til daglig arbejder hos Vestas i Nakskov, er skuffet over borgmesterens adfærd.

– Jeg synes det er under al kritik, at man behandler borgere på den måde, og det et forsøg på at knægte demokratiet, fordi man ved at sende en masse beregninger i hovedet på mig forsøger at holde kritikken for døren, siger han.

– Når man er valgt til sådan et hverv, så tjener man borgerne, og det er en styrke for alle, at nogen stiller spørgsmål ved tingene, og man bliver kun dygtigere, når man udfordrer hinanden, siger Ken Larsen, der nu vil klage til Folketingets Ombudsmand.

Artiklen fortsættes under billedet…

Det er skuffende og et demokratisk problem, når Holger Schou Rasmussen vil begrave en kritisk borger med tal og komplicerede beregninger, mener Ken Larsen fra Nakskov. Foto: Jan Sommer
Det er skuffende og et demokratisk problem, når Holger Schou Rasmussen vil begrave en kritisk borger med tal og komplicerede beregninger, mener Ken Larsen fra Nakskov. Foto: Jan Sommer

 

Borgmester-beklagelse
Ekstra Bladet har rettet henvendelse til Holger Schou Rasmussen og forelagt ham kritikken fra Ken Larsen.

Det får nu borgmesteren til at beklage formuleringen.

‘Jeg vil gerne beklage, at den omtalte sætning kommer til at fremstå uheldigt. Jeg har på ingen måde ønsket at ”knægte demokratiet” eller undgå at svare på de stillede spørgsmål. Tværtimod,’ skriver Holger Schou Rasmussen i en mail.

‘Den omtalte sætning er taget ud af en sammenhæng og en længere mailkorrespondance, hvor der undervejs var mange tal og beregninger involveret. Det handlede om udligningsreformens konsekvenser for Lolland Kommune, og var spørgsmål, der indebar svært kompliceret stof. Det var derfor naturligt, at jeg valgte ikke at fortsætte dialogen på egen hånd, men i stedet involverede vores økonomidirektør, der har det faglige indblik og ansvar.’

Holger Schou Rasmussen har ikke ønsket at svare på uddybende spørgsmål.

Udligningsreformen og omfordelingen af midler til landets rige og fattige kommuner er svært stof.

Det siger projektchef hos VIVE, Niels Jørgen Mau Pedersen, der i årevis har beskæftiget sig med kommunal udligning.

Af samme årsag er det helt relevante spørgsmål, som Ken Larsen fra Nakskov har sendt til borgmesteren i Lolland, mener projektchefen.

– Det er et helt relevant spørgsmål der stilles. Borgmesteren udtaler, hvis han er citeret korrekt, at udligningsreformen ”tager 280 mio. kr. ud af bagdøren” for Lolland Kommune. Det virker meget rimeligt at en borger gerne vil have en dokumentation af det, da det tal jo ser noget anderledes ud end den officielle beregning af gevinsten på reformen for kommunen, som viser en gevinst, siger Niels Jørgen Mau Pedersen, der har set den korrespondance, som Ken Larsen har haft med Holger Schou Rasmussen.

– Når det er sagt er det ganske kompliceret for en kommunen at lave egne beregninger af udligningsreformens effekt. Hvad er virkningen af selve reformen og hvad skyldes den efterfølgende udvikling – og hvad er et samspil af de faktorer?  Der kan næppe anvendes artikler fra pressen, hvilket kommunen selvsagt er bevidst om, lyder det fra Niels Jørgen Mau Pedersen.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show