Marsbilen Perseverance, som har indsamlet prøverne. (Foto: NASA)

NYHEDER: Vildt fund på Mars – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

NASA har indsamlet nogle af de hidtil vigtigste prøver i jagten efter liv på Mars

Marsbilen Perseverance, som har indsamlet prøverne. (Foto: NASA)

De seneste prøver fra Mars-roveren Perseverance har gjort forskerne hos NASA håbefulde.

Stenprøverne, som Perseverance har boret ud af jorden på den røde planet, indeholder nemlig spor efter organisk materiale af den slags, som kan stamme fra liv – mere end nogle tidligere prøver.

Det skriver NASA i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Fremfor at leve efter levende liv på den røde planet, leder man snarere efter tegn på fortidigt liv – fra en tid, hvor Mars ikke var så livsfjendtlig som i dag.

Perseverance har i alt taget 12 forskellige stenprøver fra Jezero-krateret, som engang var hjemsted til et floddelta, som blev dannet for 3,5 milliarder år siden.

Stenene adskiller sig fra hinanden. Nogle stammer fra tidligere vulkaner, andre indeholder muligvis spor af levende organismer.

NASA havde valgt det område på Mars, som, de mente, havde bedst muligheder for at give nogle spændende svar på mystikken omkring tidligere liv på den røde planet.

Læs mere på Videnskab.dk: 5 grunde: Derfor er vi endnu ikke rejst til Mars

– Vi valgte Jerezo-krateret til Perserverances undersøgelser, da vi mente, at det område havde de bedste muligheder for at give nogle ekstraordinære videnskabelige prøver – og nu ved vi, at Marsbilen blev sendt det rigtige sted hen, siger Thomas Zurbuchen, der er videnskabelig administrator ved NASA, i pressemeddelelsen ifølge Videnskab.dk.

NASA har i denne omgang fundet en muddersten, som indeholder organiske molekyler. Det kunne opfattes som et tegn på tidligere liv på planeten, men disse organiske molekyler, kan også opstå gennem en kemisk proces uden behov for liv.

Sagen kan først blive afgjort ved, at prøverne undersøges på Jorden.

NASA planlægger nu, hvordan de nye stenprøver skal fragtes tilbage hertil, og de anslår, at prøverne først rammer Jordens overflade i starten af 2030’erne.

Vi må altså væbne os med tålmodighed lidt endnu.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Derfor snyder gymnasieelever

Hvorfor er så mange mesterkokke mænd?

Forskere finder kilden til kvinders sprøjteorgasme
 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show