Venstres gruppeformand efter møde om amputationer: - Jeg er forvirret på et højere plan

NYHEDER: Venstres gruppeformand efter møde om amputationer: – Jeg er forvirret på et højere plan

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Amputationsskandalen: – Det er det mest surrealistiske, jeg længe har været med til. På den ene side har vi en frisk analyse og en rapport, hvori dens forfatter Kim Houlind på en sober måde konkluderer, at den er helt gal med kapaciteten på det karkirurgiske område, og så hører vi nu to hospitalsledelser i Viborg og Aarhus, som nærmest siger, at der ikke rigtig er noget problem.

Ordene er Venstres gruppeformand Anders G. Christensens, og de falder få minutter efter et temamøde mandag, hvor det midtjyske regionsråds politikere er blevet orienteret om indholdet i den rapport, som kort fortalt konkluderer, at kapaciteten på regionens karkirurgiske afdelinger længe har været alt for lille med det resultat, at op mod 90 borgere årligt muligvis har fået amputeret ben unødigt, ligesom det formentlig også har kostet liv.

Mere forvirret

– Jeg står tilbage mere forvirret, end da jeg kom. For hvilke tal og hvilke udsagn skal man tro på. Rapporten er jo meget klar i sin konklusion, men når jeg så hører hospitalsledelsernes forklaringer, bliver jeg bekymret.

– På mig virker det som om, at man i hospitalernes ledelser helt har negligeret blandt andet den interne undersøgelse, som allerede i 2012 påpegede, at antallet af amputationer i Region Midtjylland var markant højere, end i andre regioner. Og samtidig er der jo også de senere år blevet råbt vagt i gevær fra flere sider.

– Der har med andre ord været masser af røde lamper, som har blinket og blinket, men uden at nogen tilsyneladende rigtigt har taget det alvorligt, siger Anders G. Christensen.

Han skal, som han udtrykker det, lige sunde sig oven på mødet og så vurdere, hvad næste skridt skal være.

– Nu vil jeg afvente og høre, hvad hospitalsudvalget når frem til af indstillinger, og så må vi se. Vi skal jo have et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde på torsdag, siger han.

Et møde, han i øvrigt mener, at regionsrådsformand Anders Kühnau (S) burde have indkaldt til allerede i sidste uge, da analysens resultater kom frem.

Regionsrådsformand Anders Kühnau ser frem til via en ekstern undersøgelse at få svar på, hvorfor ingen politikere tidligere er blevet fortalt, at situationen i karkirurgien havde de alvorlige konsekvenser, som den har haft. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Kühnau er om ikke forvirret, så er han i hvert fald opsat på at få svar på, hvordan det kunne gå så galt, som det er gået.

Alle undrer sig

– Jeg synes, det var et godt møde, som gav klarhed over flere ting. Men vi må også konstatere, at vi alle sammen er forundrede over, at vi politikere ikke tidligere har fået information om, hvor alvorligt, det stod til. Vi er ikke på noget tidspunkt blevet informeret om, at kapacitetsproblemerne havde de meget sørgelige konsekvenser, som de har vist sig at have, siger Anders Kühnau.

Han noterer sig med tilfredshed, at der var opbakning hele vejen rundt til en handleplan om først og fremmest og her og nu at sikre en større kapacitet på det karkirurgiske område. Dernæst skal der sættes en ekstern undersøgelse i gang, som skal fastlægge, hvem der vidste hvad og hvornår, og endelig skal der indsamles flere data, så man har det bedst mulige grundlag for at beslutte og lægge en ny langsigtet plan for området.

Jeg fik på mødet bekræftet, hvor kompleks denne sag er. Forskellige instanser har brugt forskellige databaser og tolket tallene på forskellig vis. Jeg mener med andre ord, at der er en brist i systemet, som det er vigtigt at få lokaliseret, så vi ikke ender med lignende sager inden for andre specialer.

Purnima Erichsen, formand for hospitalsudvalget (K)

Temamødet, hvortil alle regionsrådsmedlemmer var inviteret, var lagt ind som et ekstra punkt på dagsordenen på hospitalsudvalgets ordinære møde, og udvalgets formand Purnima Erichsen (K) ser ligeledes frem til at få hele forløbet undersøgt til bunds.

En brist i systemet

– Jeg fik på mødet bekræftet, hvor kompleks denne sag er. Forskellige instanser har brugt forskellige databaser og tolket tallene på forskellig vis. Jeg mener med andre ord, at der er en brist i systemet, som det er vigtigt at få lokaliseret, så vi ikke ender med lignende sager inden for andre specialer, siger Purnima Erichsen, der ligesom Anders Kühnau mener, at mandagens temamøde var godt.

– Der var en fin stemning, og alle gik konstruktivt til sagen med spørgsmål til Kim Houlind, siger hun.

Overordnet set var der enighed om, hvad der skal ske fremadrettet. Men det er forretningsudvalget, som altså træder sammen på torsdag, der skal tage den egentlige beslutning om at iværksætte en ekstern undersøgelse af forløbet, herunder formulere kommisoriet til de personer, der skal foretage undersøgelsen.

Og netop formuleringen af kommissoriet vil formentlig kunne give anledning til sværdslag. Der vil nemlig nok være nogle, som vil have stærk fokus på at få placeret et ansvar, mens andre med henblik på at undgå lignende sager fremover først og fremmest ønsker at finde ud af, hvad og hvordan det er gået galt .

– Jeg har allerede bedt om en opgørelse over, hvilke informationer, jeg selv har f ået i sagen, og hvordan der er blevet reageret på dem, siger regionsformand Anders Kühnau.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show