Smilende Louise

NYHEDER Tidligere PET-chef: Det er meget risikabelt med en agent | BT Krimi

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Det kan mest af alt give minder om noget fra en amerikansk film, når man hører om en undercover-agent, som har lokket detaljer ud af en mistænkt.

Men ikke desto mindre er det netop det, der har givet Københavns Vestegns Politi et gennembrud i sagen om knivdræbte Louise Borglit.

Her har agenten ‘Frank’ nemlig foregivet at være en fængslet mand – dømt for drabet på en fiktiv kvinde i Portugal – som så ’tilfældigvis’ endte i det samme fængsel som den mistænkte og samtidig blev gode venner med ham.

Og fredag er det altså i retten i Glostup kommet frem, at venskabet i fængslet resulterede i voldsomme detaljer om drabet og talrige tilståelser fra den nu varetægtsfængslede mand.

Alt sammen noget, der er blevet optaget og kan bruges i den kommende retssag.

Men selvom politiagent ‘Frank’ har været til stor hjælp, er sådan en fremgangsmåde både meget sjælden og særlig risikabel.

Det fortæller den tidligere PET-chef, Hans Jørgen Bonnichsen.

»Man kommer ikke udenom, at agenter er det stærkeste redskab, men også et af de mest risikable. Du kan få et direkte indblik i et organiseret netværk, en mistænkt eller noget helt tredje, men det kan også gå galt,« fortæller Hans Jørgen Bonnichsen.Smilende Louise
Foto: Privatfoto

Vis mere

Der er dog mange forholdsregler, som man tager, før en eventuel politiagent sættes på en opgave.

Først og fremmest handler det om selve den ansatte i politiet som person.

»Man laver en psykologisk profil af vedkommende og vurderer, om han eller hun kan håndtere presset. I sådanne opgaver er man udsat for et hårdt pres i længere tid og skal være i ‘rollen’,« siger han.

Ved du noget om den seneste udvikling i sagen? Så vil B.T. gerne tale med dig. Skriv på [email protected]

Og så er der dækhistorien.

For ‘Franks’ vedkommende handlede den om, at han var fængslet for at dræbe en kvinde i Portugal, og sådan en skal være særdeles indøvet, ligesom man skal være klar over, hvad der sker i det sekund, man bliver opdaget.

»Hvis du skal have adgang til en kilde, som er afgørende, skal du tæt på, og derfor skal du være troværdig. Dækhistorien er vigtig, og den skal kunne klare en masse kontrol. Men det er også vigtigt, at man lægger en plan, hvis man bliver taget i løgnen. Man skal vide præcis, hvordan man trækker sig,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Hos PET har man relativt vide beføjelser til at benytte sig af agenter, men hos politiet kræver det en dommerkendelse og en »særlig styrket mistanke«, hvis man skal have lov at benytte sig af en politiagent.

Derfor er det også yderst sjældent, at man benytter sig af politiagenter på det plan.

»Det er et stort stykke arbejde og noget, man sjældent gør. Og hvis man gør det, er det ofte med alvorlig narkokriminalitet og ikke drabsefterforskning,« fortæller den tidligere PET-chef.

Den sigtede i sagen blev fredag varetægtsfængslet i fire uger.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show