Sikkerhedsstyrelsen kommer på besøg: Øget indsats mod ulovlig salg af tobak og alkohol til unge

NYHEDER: Sikkerhedsstyrelsen kommer på besøg: Øget indsats mod ulovlig salg af tobak og alkohol til unge

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Sommeren står for døren, og samme gør de lange nætter på alverdens festivalplæner. Derfor gennemfører Sikkerhedsstyrelsen i uge 25 et landsdækkende tilsyn med fokus på salg af tobak og alkohol til unge under henholdsvis 16- og 18 år.

I butikker hvor der bliver solgt tobak eller alkohol, er det særligt vigtigt, at personalet tjekker ID, hvis der er tvivl om, kunden er gammel nok til at lovligt købe tobak eller alkohol. Desuden skal butikkerne også have den rette skiltning.

-Vi håber, at langt de fleste butikker har styr på lovgivningen, men erfaringen siger, at det desværre smutter for nogle. Derfor kører vi nu et fokuseret tilsyn med salg af tobak og alkohol til unge op til sommerperioden med mange festivaler, hvor især de unge er repræsenteret, siger Søren Assenholt Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Det er derfor vigtigt, at forhandlere af tobak og alkohol sørger for at få oplært personalet i lov om salg af tobak og alkohol til personer under 18 år, så de ikke risikerer at sælge tobak eller alkohol til mindreårige.

Sikkerhedsstyrelsen fører hele året tilsyn med salg af salg af tobak og alkohol. I 2021 var der 968 fysiske tilsyn med fokus på, om butikker overholder loven om alderskrav i forbindelse med salg af alkohol og tobaksprodukter. Det førte til 57 overtrædelser. Og i de første tre måneder af 2022, har Sikkerhedsstyrelsen allerede ført 381 fysiske tilsyn med salg af tobak og alkohol til unge.

-Vores indsats mod ulovlig salg af tobak og alkohol til unge er særlig vigtig. Det er nemlig ulovligt at sælge mange af tobaks- og alkoholprodukterne på markedet til unge under 18, derfor er det vigtigt, at butikkerne har styr på lovgivningen, siger Søren Assenholt Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Undersøgelser viser, at Danmark, sammenlignet med resten af Europa, stadig har den højeste andel af 15-årige, der har erfaringer med at være fulde. Særligt omkring overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse stiger de unges alkoholforbrug.

Samtidig viser tal fra Kræftens Bekæmpelse, at 11,3 procent af de 15-17-årige røg cigaretter dagligt eller lejlighedsvis i 2021.

Uge 25 er en særlig indsats med fokus på salg af tobak og alkohol til unge. Tilsynene vil være spredt ud over hele landet.

Gode råd til dig, der sælger tobak og alkohol
-Få oplært personalet i lov om salg af tobak og alkohol til personer under 18 år.Husk, at tjekke ID.
-Husk, at få den rette skiltning i butikken.
-Læs mere om skiltning mm. hos Sundhedsstyrelsen.

Du kan finde mere information om salg af tobak og alkohol til unge på sik.dk.

Sådan er reglerne:
-Drikkevarer med 1,2 procent alkohol eller derover må ikke sælges til personer under 16 år fra detailbutikker.
-Drikkevarer med 16,5 procent alkohol eller derover må ikke sælges til personer under 18 år fra detailbutikker.
-Der skal kræves legitimation med billede, hvis en sælger er i tvivl, om en kunde er gammel nok til lovligt at købe alkohol.
-Butikker skal skilte med, at salg af alkoholholdige drikkevarer kræver billedlegitimation, hvis sælgeren er i tvivl, om kunden opfylder aldersgrænserne.

Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show