NYHEDER: Regionerne er et bundløst hul

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Danske Regioner, som driver de offentlige sygehuse, har brug for mindst én milliard kroner årligt alene for at opretholde status quo i sundhedsvæsenet.

Sådan er meldingen fra Danske Regioner, inden de årlige økonomiforhandlinger med staten begynder tirsdag. En milliard kroner betyder, at det eneste sundhedsvæsenet næste år kan sikre, er, at patienterne får tilbudt samme type behandlinger, som de tidligere har fået.

24NYT: Selv om Danske Regioner finansieres af skatteydernes penge, har de vigtigere hensyn at tage end hensynet til patienterne og skatteyderne. Da regionerne er sygehusejer, har de en stærk egeninteresse i selv at levere sundhedsydelserne på trods af, at disse kunne fås bedre og billigere på private hospitaler og klinikker. Af ideologiske årsager forhindrer regionerne derfor en udvikling, hvor de får konkurrence. Og eftersom regionerne har monopol på viden om, hvordan sundhedsvæsenet fungerer, er der ingen, der kan modsige dem, når de påstår, at tingene ikke kan gøres anderledes, at ressourcerne ikke kan udnyttes bedre, og at ydelserne ikke kan innoveres, men at der tværtimod er brug for flere penge og ansatte. Regionerne har med andre ord bildt vælgerne og politikerne ind, at Danmark er det eneste land i verden, hvor sygehusvæsenet ikke kan effektiviseres. Læs mere om den dybe krise i det offentlige sundhedsvæsen her.

Source link

×
Show
×
Show