Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

NYHEDER: Point of no return for Mette Frederiksen – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Det er en overraskende klar udmelding fra Mette Frederiksen, at røde partier er ude af regeringsforhandlingerne. Men er det en dødsdom for rød blok?

Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

Først var Enhedslisten ude af regeringsforhandlingerne. Og så fulgte Alternativet trop.

Mette Frederiksen vil ikke længere forhandle med de to partier, og den fungerende statsminister vil danne regering med partier fra blå blok.

Det er en ‘meget interessant’ udmelding, siger Ekstra Bladets politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

– Det her er et point of no return. Det, der hidtil har været Mette Frederiksens livsforsikring i regeringsforhandlingerne, er, at der har været et rødt alternativ at falde tilbage på, hvis det skulle mislykkes at lave en aftale over midten.

– Ved at afsværge sig det og melde ud, at man planlægger at gå i en retning over midten, så er ånden ude af flasken. Nu må det være en bred regering, vi får, siger han.

Villighed fra blå partier
Ifølge Ritzau vil Mette Frederiksen holde doorstep onsdag klokken 13 for at give en status på regeringsforhandlingerne, der har været i gang siden folketingsvalget 1. november.

Det vil dog overraske Henrik Qvortrup, hvis Mette Frederiksen allerede har fået forhandlet en regering på plads.

Når Mette Frederiksen går ud med så ‘markant’ en melding, så tyder det på, at der er villighed fra blå blok til at indgå i en regering med Socialdemokratiet, lyder det fra Henrik Qvortrup.

– Jeg tror, at Mette Frederiksens ønskescenarie er en regering med Venstre og uden Radikale Venstre, siger han.

Dødsdom for rød blok?
Nu er Enhedslisten ude af forhandlingerne, og dermed er det røde flertal lagt i graven. Alternativet har meldt ud, at partiet også er ude af regeringsforhandlingerne.

Mai Villadsen (EL) retter hård kritik af Mette Frederiksen.

Enhedslisten er ikke længere med i regeringsforhandlingerne, oplyser partiets politiske ordfører, Mai Villadsen. Mette Frederiksen har valgt højrefløjen, siger hun

Enhedslisten er ikke længere med i regeringsforhandlingerne, oplyser partiets politiske ordfører, Mai Villadsen. Mette Frederiksen har valgt højrefløjen, siger hun

– Det er en ny Mette Frederiksen og en radikal anderledes end den, som trådte til som en venstrefløj i Socialdemokratiet, der ønskede at investere i velfærd, og som vi på mange områder har haft et godt samarbejde med, siger hun til Ritzau.

– Henrik Qvortrup, hvilken position stiller det her SF i?

Det røde flertal er opsagt. Så SF skal gøre op med sig selv, om de vil indgå i en regeringskonstellation med et borgerligt parti.

– Kan man tale om, at det her er en dødsdom for rød blok?

– Det er i hvert fald en overraskende klar udmelding. Det overraskende er, at Mette Frederiksen ikke længere kan true med at falde tilbage på det røde flertal, som hun fik på valgaftenen. Og dermed spiller hun sig et kort af hænde, siger Henrik Qvortrup.

Formand for SF Pia Olsen Dyhr har skrevet på Twitter, at partiet fortsat er inviteret til forhandlinger, hvor de vil ‘slås for rød-grønne løsninger ved forhandlingsbordet’.

——— SPLIT ELEMENT ———

I Venstre taler de allerede om, hvilke ministerposter de skal have, hvis de kommer i regering. Hør hvilke i ugens ‘Ingen kommentarer’ herunder eller i din podcast-app.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show