Ny ro­bot gi­ver mere skån­som­me ope­ra­tio­ner

NYHEDER: Ny ro­bot gi­ver mere skån­som­me ope­ra­tio­ner

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Overlæge og kirurg Vladimir Karas afprøver den nye operationsrobot

Den nye operationsrobot HUGO blev i dag indviet på Rigshospitalet. Robotten giver kortere indlæggelse og færre komplikationer ved mave-tarmkirurgiske, urologiske og gynækologiske operationer. Regionsrådet i Region Hovedstaden har bevilliget 25 mio. kr. til projektet, som er et samarbejde med virksomheden Medtronic.

HUGO er den første af sin slags i Skandinavien og Rigshospitalet er blot det femte hospital i Europa til at tage denne type robot i brug. Med robotten kan kirurgerne udføre mere skånsom kirurgi med færre komplikationer som fx indre blødninger, så patienterne kommer sig hurtige og skal være indlagt kortere tid. HUGO giver desuden langt bedre arbejdsforhold for kirurgen.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) glæder sig over, at Medtronic sammen klinikerne på Rigshospitalet vil finde nye anvendelsesmuligheder for robotkirurgi i et offentligt-privat samarbejde, som er med til at sikre bedre patientbehandling.

”Det kræver mod og overskud at være med helt fremme i udviklingen af nye løsninger, og jeg er meget imponeret over det store arbejde, som Medtronic og de mange involverede klinikere har lagt i samarbejdet om HUGO. Nu står vi med en robot, som kan give patienterne en mere skånsom operation med færre komplikationer, så de kan komme sig hurtigere og vende tilbage til hverdagen og familien,” siger Lars Gaardhøj.

Den første operation udføres i næste uge, og til sommer bliver endnu en robot installeret på Rigshospitalet.

”Vi er naturligvis stolte over at samarbejdsprojektet er kommet så langt, og at vi nu kan byde operationsrobotten velkommen. Jeg ser frem til at vi i næste uge tager den i anvendelse og til at den næste robot kommer til sommer, så vi også snart kan begynde at tage dem i brug på nye kliniske områder til gavn for endnu flere medarbejdere og patienter,” siger Centerdirektør på Center for Kræft og Organsygdomm

Source link

×
Show
×
Show