Ali Reda Hadi Hassan blev dræbt af knivstik. Foto: Kenneth Meyer

NYHEDER: Nu skal to venner udvises – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

To unge mænd forsøger at få Højesteret til at behandle udvisningsdom i sagen, som politiet døbte Snapchat-drabet

– Vi er kommet for at vise ham vores støtte, lød det fra en gruppe maskerede unge, der var mødt op ved retten for at støtte Wilson Philip Rasmussen, da han blev dømt for drab. Video: Christina Ehrenskjöld

To kammerater på i dag 20 og 21 åndede sidste år op, da de slap for at blive udvist fra Danmark i forbindelse med et slagsmål, der kostede deres ven livet på en parkeringsplads i Gentofte nord for København.

Men nu har landsretten omgjort byrettens afgørelse, og de unge mænd skal udvises.

‘Tiltalte udvises af Danmark hvermed et indrejseforbud gældende i seks år fra tiltaltes udrejse eller udsendelse’, lyder Østre Landsrets kendelse.

– Vi er meget overraskede og søger Procesbevillingsnævnet om at få Højesterets vurdering, siger den 21-åriges forsvarsadvokat Henrik Stagetorn til Ekstra Bladet.

Louise Traberg Smidt, som er forsvarer for den 20-årige dømte, agter at gøre det samme, oplyser hun.

Ali Reda Hadi Hassan blev dræbt af knivstik. Foto: Kenneth Meyer

 

Først skal mændene dog i gang med at afsone en fængselsstraf på hver et års fængsel for medvirken til grov vold, som de blev dømt for den skæbnesvangre aprilnat forrige år.

Det var den nat, da deres 18-årige ven Ali Reda Hadi Hassan blev stukket ihjel af den dengang 15-årige Wilson Philip Valentin Rasmussen på en parkeringsplads i Gentofte nord for København.

Wilson Philip Rasmussen kom selv alvorligt til skade under masseslagsmålet, som kostede en 18-årig mand livet. Privatfoto
Wilson Philip Rasmussen kom selv alvorligt til skade under masseslagsmålet, som kostede en 18-årig mand livet. Privatfoto

Han har siden fastholdt, at han handlede i nødværge, men blev ved Retten i Lyngby i februar 2021 fundet skyldig i manddrab og idømt otte års fængsel. Den afgørelse stadfæstede landsretten et år senere.

Wilson Philip Valentin Rasmussen fyldte forleden 18 år og har udskiftet sin afsoning på en sikret institution for yngre indsatte med et fængsel.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, var Wilson Philip Rasmussens mor allerede i sønnens yngre år bekymret for hans udvikling og forsøgte at råbe myndighederne op

De to rivaler, der inden længe bytter friheden ud med fængselsceller, har efter eget udsagn ingen tilknytning til de lande, de skal udvises til.

Den 21-årige er statsløs palæstinenser, mens den 20-årige er syrer. Det kom frem i byretten, hvor den ældste af de to fortalte, at han absolut intet har at vende tilbage til i Palæstina. Han har en mor og en søster i Esbjerg. Den 20-årige bor hos sine forældre i Gentofte. Hans bror har en sjælden sygdom, som kræver behandling på Rigshospitalet hver uge, hvorfor familien ifølge den domfældte søn ikke kan rejse med ham ud af Danmark.

Børn og unge i dna-dragter efter det fatale masseslagsmål 25. april 2020. Foto: Kenneth Meyer
Børn og unge i dna-dragter efter det fatale masseslagsmål 25. april 2020. Foto: Kenneth Meyer

Om natten 25. april 2020 tørnede to to grupper sammen på parkeringspladsen ved Jägers Skatepark i Gentofte nord for København.

15-årige Wilson Philip Rasmussen og den dengang 17-årige Youssef Al-Awad var blevet uvenner på den populære beskedtjeneste Snapchat. Wilson Philip Rasmussen havde kaldt den andens mor for luder, og de to aftale at mødes for at ordne uoverensstemmelsen.

Selvom der umiddelbart var lagt op til en en-mod-en-nævekamp, udviklede det sig på ingen tid til et voldsorgie med slag- og stikvåben, og Ali Reda Hadi Hassan blev dræbt af et dybt knivstik i hjertet.

Fire af den dræbtes venner blev også idømt fængselsstraffe i sagen for henholdsvis grov vold og medvirken til grov vold.

Youssef Al-Awad, som i dag er 20 år gammel, fik to års fængsel.

Wilson Philip Rasmussens lillebror, der dengang kun var 13 år, deltog også i slagsmålet, hvor han blev såret af knivstik. Han blev i den forbindelse tvangsfjernet fra hjemmet og anbragt på en institution.
Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show