Alan Eugene Miller arbejdede som lastbilchauffør, da han blev anholdt og dømt for at slå tre af sine kolleger ihjel. Foto: Ritzau Scanpix

NYHEDER: Nu er USA klar til at henrette fanger med nitrogen – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Dødsdømte Alan Eugene Miller bliver formentlig den første nogensinde, der bliver henrettet med nitrogen

Alan Eugene Miller arbejdede som lastbilchauffør, da han blev anholdt og dømt for at slå tre af sine kolleger ihjel. Foto: Ritzau Scanpix

Om få uger kan en drabsdømt mand i den amerikanske delstat Alabama blive den første, der bliver henrettet med nitrogen.

Metoden, hvor den dødsdømte får en maske på, der erstatter ilt med nitrogen, er godkendt i tre delstater, men aldrig brugt.

Nu er det dog ‘meget sandsynligt’, at den snart kommer i brug, udtaler delstatsanklager James Houts ifølge nyhedsbureauet AP.

Foretrækker nitrogen
Dødsdømte Alan Eugene Miller skal efter planen henrettes med en dødelig indsprøjte 22. september, men bliver formentlig den første nogensinde, der bliver henrettet med nitrogen.

Alan Eugene Miller blev dømt for et trippledrab i 1999. Han har tidligere selv sagt, at han foretrækker nitrogen fremfor en sprøjte.

Millers advokat, Mara Klebaner, vil dog ikke ‘blindt sige ja’ til at lade Alan Eugene Miller være ‘testperson for en endnu uprøvet henrettelsesmetode’, skriver tv-stationen NBC News.

Advokaten har samtidig afvist at lade ansatte i fængslet teste en maske på Alan Eugene Miller forud for henrettelsen.

Slog kolleger ihjel
Alan Eugene Miller arbejdede som lastbilchauffør, da han blev anholdt og dømt for at slå tre af sine kolleger ihjel i forstaden Birmingham i Alabama. I retten forklarede Miller, at han skød de tre mænd, Lee Holdbrooks, Scott Yancy og Terry Jarvis, fordi han mente, at de spredte rygter om ham.

Ifølge Miller havde kollegerne fortalt, at han var homoseksuel, hvilket han nægtede.

En mentalerklæring vurderede, at Alan Eugene Miller var psykisk syg, men at hans mentale tilstand ikke var ‘slem nok’ til at få ham indlagt på en psykiatrisk afdeling fremfor et almindeligt fængsel.

Efter 24 år i fængsel: Henrettet

Alabama har i årevis holdt igen med at frigive detaljer om delstatens henrettelsesproces. Det samme gælder for oplysninger om, hvor staten får de anvendte stoffer fra.

Det blev dog voldsomt kritiseret, efter at det i 2018 gik helt galt, da en 61-årig mand skulle henrettes.

Doyle Lee Hamm skulle henrettes med giftsprøjte, men efter to timer måtte henrettelsen afbrydes. Bødlen kunne ikke finde en egnet blodåre, som kunne modtage den dødbringende gift.

Efter mindst 11 forsøg, hvor nålen uden held blev indført i Doyle Lee Hamms ødelagte vener, blev henrettelsen stoppet. Det resulterede i et sagsanlæg, hvor Hamms advokat hævdede, at hans klient blev udsat for ‘tortur’. Efterfølgende gik myndighederne med til at sløjfe dødsdommen.

USA’s mest brutale mordere: De fik døds-sprøjten i 2017

Efter 24 år i fængsel: Henrettet

Henrettelsen gik galt: Nu slipper han for dødssprøjten

Henrettet: Gav sit sidste måltid til en hjemløsSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show