Løvkvist: S drømmer om, at Enhedslisten brænder sammen i en sportshal i Valby

NYHEDER: Løvkvist: S drømmer om, at Enhedslisten brænder sammen i en sportshal i Valby

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Ingen ser så meget frem til weekendens årsmøde i Enhedslisten som socialdemokrater. Endnu mere end politiske journalister vil de sidde klinet til skærmen og nyhedsmedier og håbe. Håbe på, at den ene gammel- og ungkommunistiske baglandsrepræsentant efter den anden – eller måske, socialdemokratiske fingre krydsede, et folketingsmedlem! – går på talerstolen og taler om Putins retfærdige reaktioner, nazisme i Ukraine og grimme, grumme Nato, der ikke kan se en glød uden at puste til den.

Nogle socialdemokrater taler oven i købet om, at weekendens årsmøde i Hafnia-Hallen i Valby kan blive begyndelsen på enden for Enhedslisten, der vil blive slået tilbage til den verden af splittelse og fraktioneringer, som den del af venstrefløjen levede i før Murens fald og Sovjet-imperiets opløsning.

Det kan godt sige mere om, hvor forbløffende levedygtigt Socialdemokratiets traditionelle og indgroede had til kommunismen er, end om Enhedslisten.

I hvert fald er der tilsyneladende noget, der nærmest ligner tryghed i Enhedslistens top ved, at årsmødet bliver et årsmøde som så mange andre. Et årsmøde, hvor gnisterne springer, hvor baglandet får ventileret, men at det eneste, det er et tegn på, er, at Enhedslisten har et reelt medlemsdemokrati, og at det selvfølgelig kommer til udtryk på årsmøde.

Og noget taler faktisk for, at weekendens årsmødedagsorden, hvor der især skal diskuteres EU og Nato, ikke behøver at blive tolket som en potentiel katastrofe, der bare venter på at ske.

“Blandt mine erfaringer fra politisk ledelse er der en meget vigtig ledetråd: Du må aldrig lade andre bestemme din dagsorden. Den skal du selv sætte og følge”.

Det skriver Anders Fogh Rasmussen i sine nyudkomne erindringer. Det er ikke lige oplagt at beskylde Enhedslisten for at basere partiets politiske strategi på læren fra Anders Fogh Rasmussens ledelse af Danmark i nullerne, men når EL bruger årsmødet på EU og Nato, international sikkerheds-, forsvars- og samarbejdspolitik, kan det faktisk godt være lige i Anders Fogh Rasmussens ånd.

Også selv om især diskussionen om partiets modstand mod Nato, mens Putin terroriserer og truer i øst, har sendt Enhedslisten gennem et brutalt tærskeværk, så partiet er kommet ud med kroppen fyldt med blodudtrædninger i alle nuancer af hvede og himlen over Ukraine.

Også selv om diskussionen om partiets modstand mod EU kommer samtidig med, at partileder Mai Villadsen står skulder ved skulder med udmeldelsesentusiasterne i Dansk Folkeparti og Nye borgerlige i en folkeafstemningsvalgkamp, mens 8 ud af 10 af Enhedslistens vælgere ifølge podcasten “Pollster” bakker op om Danmarks medlemskab af EU.

Når det handler om Nato, er det i øvrigt 9 ud af 10 af partiets vælgere, der er tilhængere af dansk medlemskab. Ud over at en socialdemokrat selvfølgelig straks vil blive oprørt over den ene ud af 10 enhedslistevælgere, der ikke ønsker dansk medlemskab af Nato, viser det klart et parti, der er ude af trit med sine vælgere på områder, der i øjeblikket er afgørende i dansk politik.

Så Enhedslistens håb i forhold til årsmødet er et helt andet end socialdemokraternes: Det er et håb om, at årsmødet ender med, at partiets internationale sikkerheds- og samarbejdspolitik bliver justeret ind efter ikke bare den nuværende ledelses reelle synspunkter, men efter deres vælgeres synspunkter. Et håb, der umiddelbart virker mere realistisk end håbet om, at den røde landsby brænder ned.

Det kan blive et årsmøde, hvor Enhedslisten neden under alle skrig og skrål og balladetendenser bringer sig nærmere de vælgere, der er er villige til at sikre partiet indflydelse i dansk politik. En potentielt givtig investering.

Samtidig slipper Enhedslisten så for, at det hele går op i, at partiet nu i tre år har været parlamentarisk grundlag for en regering, der har øget uligheden, der må trækkes til truget på den grønne dagsorden, der ikke har en udlændingepolitik væsentligt forskellig fra Dansk Folkepartis, der med fornuftig sandsynlighed slipper af sted med at bevare kontanthjælpsloftet, der prioriterer persontransport over kollektiv transport og så videre.

Enhedslistens modstand mod Nato, mens Putin terroriserer og truer i øst, har sendt partiet gennem et brutalt tærskeværk, så det er kommet ud med kroppen fyldt med blodudtrædninger i alle nuancer af hvede og himlen over Ukraine.

Fra analysenSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show