Kræver svar fra regeringen: 'Vores tålmodighed er brugt op' | BT Politik

NYHEDER Kræver svar fra regeringen: ‘Vores tålmodighed er brugt op’ | BT Politik

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel


Regeringens rolle i den spektakulære efterretningsskandale skal frem i lyset.

Det mener Venstre og Liberal Alliance, der kræver svar fra regeringen.

»Folketinget har krav på svar, og vores tålmodighed i Venstre er i hvert fald brugt op,« lyder det fra Sophie Løhde, politisk ordfører i Venstre, i en kommentar.

Begge partier vil have svar på, hvor involveret regeringen har været i sagerne mod Venstre-politiker Claus Hjort Frederiksen og den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen.

De er begge sigtet for at røbe statshemmeligheder og risikerer op til 12 års fængsel.

Den nu forhenværende justitsminister Nick Hækkerup (S) har slået fast, at han ikke har blandet sig i sagerne, men blot er blevet orienteret.

»Udadtil forsøger de at give indtryk af, at regeringen blot er et ‘gummistempel’, som den tidligere justitsminister har udtrykt det. Men det hænger jo slet ikke sammen,« lyder det fra Sophie Løhde.

B.T. har fremlagt sms-beskeder, der viser, at der er sket tæt orientering i toppen af Justitsministeriet og Statsministeriet i forbindelse med fængsling af Lars Findsen.

Under et retsmøde i sagen blev topembedsmænd direkte opdateret via sms, og blot fire minutter efter retsmødet tikkede der en sms ind på den magtfulde departementschef i Statsministeriet, Barbara Bertelsens, telefon.

»Det sætter jo bare endnu en tyk streg under, at toppen af regeringen er helt tæt inde over FE-sagen,« mener Sophie Løhde.

Liberal Alliance mener også, at beskederne understreger behovet for at få undersøgt regeringens rolle i efterretningsskandalen.

»At der er en tæt orientering er jo ikke en rygende pistol i sig selv, men belært af regeringe tendens til at agere utilstedeligt, bør det undersøges,« siger partileder Alex Vanopslagh.

Liberal Alliance har tidligere opfordret til, at der nedsættes en kommission, der skal undersøge, »hvor proaktiv« regeringen har været i beslutningen om at rejse sigtelser mod Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen.

Venstre vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt med en kommissionsundersøgelse.

I første omgang har partiet stillet regeringen mere end 70 skriftlige spørgsmål og indkaldt justitsministeren i samråd, men Venstre er »klar til at tage hele den parlamentariske værktøjskasse i brug.«

»Vi er klar på alt. Vi vil have afklaring og svar,« siger Sophie Løhde.

Konservative, SF og Radikale Venstre er ikke vendt tilbage på B.T.s henvendelser. Det har ikke mandag været muligt at få en kommentar til sagen fra Enhedslisten.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) afviser at kommentere kritikken. I stedet har Justitsministeriet gensendt et tidligere svar:

»Der er ikke er noget usædvanligt i, at Justitsministeriet holdes orienteret om konkrete straffesager af væsentlig betydning fra underliggende myndigheder, og der er heller ikke noget usædvanligt i, at det sker i umiddelbar forlængelse af nye udviklinger i sagerne, herunder sager som har offentlighedens interesse.«Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show