NYHEDER: KLIMA: Bæredygtig el er falsk markedsføring

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Danske forbrugere kan vælge elselskaber, der gør mere for klimaet end andre. For en merpris kan kunder købe sig til “klimaneutral strøm” og “bæredygtig el”. Et produkt, der er “200 pct. certificeret CO2-neutral” er også en mulighed hos virksomheden Grow Energy, og hvis man vil gå hele vejen, kan man købe et abonnement, der angiveligt gør hele kundens liv “100 pct. CO2-neutral”, skriver Børsen

”Der er dog tale om falsk markedsføring og direkte greenwashing. Det vurderer blandt andre Forbrugerrådet Tænk og Rådet for Grøn Omstilling (RGO) på baggrund af Børsens undersøgelse af fem danske elselskaber: Grow Energy, Ewii, Natur-Energi, NRGI og Scanenergi, der markedsfører produkter som enten CO2- eller klimaneutrale.

’Vi synes ikke, man bør kalde strøm for hverken bæredygtig eller CO2-neutral. Vi opfatter det som greenwashing, men det kræver et grundigere kig på retningslinjerne på området for at vurdere, om det er direkte ulovligt’, fortæller chefkonsulent for bæredygtig forbrug hos Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe”.

Source link

×
Show
×
Show