Mediebyen står stort set tom torsdag. (Akivfoto): Joac

NYHEDER: Jyllands-Postens medarbejdere nedlægger arbejdet – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Jyllands-Postens medarbejdere møder først igen fredag, hvor der er planlagt et nyt møde

Mediebyen står stort set tom torsdag. (Akivfoto): Joac

Der er torsdag tomt på gangene i Mediebyen i Aarhus.

Jyllads-Postens medarbejdere har nemlig valgt at gå hjem i protest både i hovedkvarteret i Aarhus, men også på redaktionen i København.

Fagbladet Journalisten skriver, at medarbejderne nedlægger arbejdet, fordi der mangler fremskridt i forhandlingerne.

16. november blev de således orienteret om, at der skulle siges farvel til i alt 15 medarbejdere. Herefter skulle der foregå forhandlinger. Det er disse forhandlinger, som altså ikke har rykket sig nok, mener de ansatte.

På de to andre landsdækkende medier i JP/Politikens koncern, Ekstra Bladet og Politiken, blev der også samme dag varslet besparelser.

Det fik medarbejderne på begge medier til at nedlægge arbejdet i henholdsvis to og et døgn. Nu er det altså medarbejderne på Jyllands-Posten, som nedlægger arbejdet.

Til Journalisten har tillidsrepræsentant Michael Stenvei forklaret, at man er rystet over, at der skal fyres medarbejdere:

– Vi har jo millionoverskud og sorte tal på bundlinjen, siger han.

Fredag vil medarbejderne så møde ind igen, hvor der er et nyt møde blandt medarbejderskaren, skriver Journalisten.

Sådan skal der spares
Strejken på Ekstra Bladet blev iværksat onsdag eftermiddag i sidste uge, da ledelsen blandt andet annoncerede intentioner om at virksomhedsoverdrage en gruppe medarbejdere til firmaet Wunderkind, der fra 1. januar 2023 efter planen skal producere Ekstra Bladets papiravis.

Derudover er det intentionen at fem ud af syv redaktionelle medarbejdere i Aarhus skal flyttes til redaktionen på Rådhuspladsen.

I alt skal der ifølge ledelsen findes besparelser for omkring 15 mio. kroner. Primært som følge af forhøjede udgifter til papir, tryk og distribution.

Også hos Politiken og Jyllands-Posten har de ansatte fået at vide, at stillinger skal nedlægges på grund af de stigende omkostninger.

I alt skal der afskediges 25 personer på de to aviser. Der er angiveligt tale om stillinger i både den redaktionelle og kommercielle afdeling.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show