De voldsomme kræfter inde i Jorden skaber det magnetfelt, der omkranser vores planet og beskytter os mod partikler fra Solen. (Illustration: Shutterstock)

NYHEDER: Jordens poler er ikke ved at bytte plads – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Polvendinger kan have vidtrækkende konsekvenser, men trods udbredt frygt blandt forskere er der intet der peger på, at Jorden er på vej mod en

De voldsomme kræfter inde i Jorden skaber det magnetfelt, der omkranser vores planet og beskytter os mod partikler fra Solen. (Illustration: Shutterstock)

I en overgang var forskere ret sikre på, at vores klode var på vej mod en såkaldt polvending, hvor Jordens magnetiske poler bytter plads.

Det er et ganske naturligt fænomen, men fordi magnetfeltet svækkes under forløbet, kan vi risikere, at partikler fra Solen, som vi normalt er beskyttede mod, forårsager ragnarok – hvilket skete under den sidste polvending for 42.000 år siden.

Andre forskere har forholdt sig skeptiske, og nu lader ny forskning til at give dem ret: Der er intet der tyder på, at vi er på vej mod en ny polvending.

Det skriver ScienceAlert om den glædelige konklusion på et nyt studie, hvor forskere har genskabt de sidste 9.000 års aktivitet i Jordens magnetfelt, ifølge Videnskab.dk.

Særligt to faktorer gjorde, at forskere i sin tid begyndte at mistænke en nært forestående polvending:

  • Jordens magnetfelt er de sidste 200 år blevet gradvist svagere,
  • og den såkaldte ‘sydatlantiske anomali’, et enormt område over Atlanten, hvor magnetfeltet er særligt svagt.

Men disse fænomener behøver ikke nødvendigvis at være tegn på, at kloden er på vej mod en polvending.

Læs mere på Videnskab.dk: Forskere: Jordens polvending for 42.000 år siden medførte dommedagslignende forhold

I stedet lader det til blot at være en del af magnetfeltets omskiftelige natur og er ikke tegn på noget som helst, fortæller Andreas Nilsson, geolog ved Lunds Universitet i Sverige til ScienceAlert, ifølge Videnskab.dk.

– Ud fra ligheder med de genskabte anomalier, forudsiger vi, at den sydatlantiske anomali formentlig vil forsvinde indenfor de næste 300 år, og at Jorden ikke er på vej mod en polvending.

Faktisk spår de, at vores magnetfelt snart kan ende med at være endnu stærkere, end det var for 200 år siden.

Hvorvidt en fremtidig polvending ville medføre de dommedagsagtige forhold, som fandt sted sidste gang, er ikke til at sige. Polvendingen faldt dengang sammen med en periode med usædvanlig solaktivitet, hvilket formentlig gjorde udslaget.

Dog er det at foretrække slet ikke at skulle bekymre sig om det endnu!

Andre artikler på Videnskab.dk:

Er alkohol mere usundt end cannabis? Hvorfor får man tømmermænd

Ny tankevækkende forskning: Derfor bør vi tale ordentligt til dyr

‘Kæmpepotentiale’ : Danske forskere vil lave CO2 om til sten
 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show