Marsroveren Perseverance tog dette billede 12. juli 2022. (Billede: NASA/JPL-Caltech)

NYHEDER: Hvad pokker?! Mystisk krøllet objekt på Mars – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

En usædvanlig form på de seneste fotos fra Perseverance-roveren fangede astronomernes opmærksomhed

Marsroveren Perseverance tog dette billede 12. juli 2022. (Billede: NASA/JPL-Caltech)

Billeder fra Mars’ overflade er fantastiske og dybt imponerende, men måske på samme tid også en lille smule kedelige:

Den Røde Planet huser vitterligt ikke andet end sten og sand, farvet i et brunt og rødligt skær fra den tågede atmosfære.

Men det monotone landskab gør det også ekstra interessant, når noget skiller sig ud, som en mærkelig, krøllet genstand gør det på billederne, der blev taget af Marsroveren Perseverance i sidste uge.

Er det en fiskeline på afveje? En lille, krølbenet rumedderkop? Eller et stykke tørret tang, der en gang for alle beviser tilstedeværelsen af vand på Mars?

Nej, desværre ikke. Faktisk er det bare et stykke snor fra faldskærmen, der bragte roveren sikkert ned til overfladen ved dens landing tilbage i 2021, skriver ScienceAlert ifølge Videnskab.dk.

Det er højst sandsynligt marsvinden, der har blæst faldskærmssnoren forbi Perseverance. Den var dog også kun på kortvarigt besøg og er taget hurtigt videre igen.

Læs mere på Videnskab.dk: Historiens sværeste Mars-landing: Perseverance dumpede ned mellem en tåge af død

Den krøllede genstand fremhævet med den røde cirkel. Perseverance' 'arm' rører en sten, hvorfra roverens boremaskine sandsynligvis lige havde taget en prøve. (Billede: NASA/JPL-Caltech)
Den krøllede genstand fremhævet med den røde cirkel. Perseverance’ ‘arm’ rører en sten, hvorfra roverens boremaskine sandsynligvis lige havde taget en prøve. (Billede: NASA/JPL-Caltech)

Det er ikke det første menneskeskabte objekt, som roveren har fotograferet. Tilbage i april tog Ingenuity, Perseverances akkompagnerende minihelikopter, et billede af roverens faldskærm og ‘bagskal’, der hjalp med at beskytte den under landingen.

Dette billede af Perseverance roverens faldskærm og backshell blev taget af Ingenuity-helikopteren under dens 26. flyvning den 22. april 2022. (Billede: NASA/JPL/Caltech)
Dette billede af Perseverance roverens faldskærm og backshell blev taget af Ingenuity-helikopteren under dens 26. flyvning den 22. april 2022. (Billede: NASA/JPL/Caltech)

Alle ting, der formentlig vil pryde Perseverance’s afsnit af Marsmuseet – hvis det vel og mærke lykkes de fremtidige astronautarkæologer at grave dem op af støvet, når vi engang når derop.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Vild hypotese: Aliens har måske besøgt Jorden for 10 millioner år siden

Russisk angreb på Danmark ‘kan blive 9. april om igen’: Ny rapport dumper det danske forsvar

Hvordan kunne Big Bang opstå ud af ingenting?
 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show