Fængselsdom til advokat - 24NYT

NYHEDER: Fængselsdom til advokat – 24NYT

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

En midtjysk advokat er dømt for at have misbrugt sit hverv som beskikket forsvarer og for at have videregivet fortrolige oplysninger og medvirket til at tilintetgøre, forvanske eller bortskaffe genstande i en straffesag.

Tre måneders betinget fængsel med ét års prøvetid. Sådan lød konklusionen i retten i Viborg i dag, mandag den 13. juni 2022, hvor en advokat blev dømt skyldig i at have misbrugt sit hverv og i at have medvirket til at slette spor i en sag, der handlede om vold med døden til følge. Ud over fængselsstraffen blev advokaten også frakendt retten til i et år som advokat at beskæftige sig med straffesager.

 

Tog breve med ud fra arresten

Den 43-årige advokat var i 2020 beskikket forsvarer for en mand, der sad varetægtsfængslet sigtet for vold med døden til følge. Advokaten er dømt for at fragte breve fra sin klient med ud fra arresten og aflevere dem til modtageren, selv om den fængslede var underlagt brev- og besøgskontrol, og hans breve derfor skulle have været læst igennem af politiet. Advokaten blev desuden dømt for at have videregivet fortrolige oplysninger ved at fortælle sin klient, at politiet agtede at ransage en adresse med henblik på at sikre nogle beviser i den straffesag, som klienten var sigtet i. Senere fragtede advokaten et brev ud for klienten, der indeholdt instruks til en pårørende om at finde det omtalte bevis og rengøre det med sprit.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til spørgsmålet om eventuel anke.
Midt- og Vestjyllands Politi gør opmærksom på, at der fortsat er navneforbud i sagen.

Advokatens klient blev i øvrigt i efteråret 2021 idømt seks års fængsel i straffesagen mod ham.

Source link

×
Show
×
Show