Evakueringer fortsætter i Mariupol trods melding om beskydning – Ekstra Bladet

NYHEDER: Evakueringer fortsætter i Mariupol trods melding om beskydning – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

En tredje operation er i gang for at evakuere civile fra den ukrainske havneby Mariupol og det belejrede Azovstal-stålværk.

Det siger FN’s generalsekretær, António Guterres, torsdag aften.

FN har i samarbejde med Internationalt Røde Kors hjulpet indtil videre 500 civile med at flygte fra området den seneste uge.

Guterres afviser at give detaljer om den seneste operation for ikke at underminere operationen.

– Jeg håber, at den fortsatte koordinering med Rusland og Ukraine vil føre til flere humanitære pauser, der tillader civile en sikker vej væk fra kampene, siger generalsekretæren.

– Vi fortsætter med at gøre alt, hvad vi kan for at få folk ud af dette helvede, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under videoen…

Se, hvordan nogle af de evakuerede reagerede efter lang tid med rystelser og mørke.

I sin daglige videotale bekræfter Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, også, at evakueringen fortsætter i Mariupol. Han sætter dog ikke tal på, hvor mennesker der har nået at forlade byen.

Han siger videre, at russiske styrker stadig stormer og beskyder Azovstal-stålværket, hvor civile og soldater har søgt ly.

Rusland siger derimod, at våbenhvilen, der var sat til at vare mellem klokken 07 og 17 lokal tid, blev overholdt.

Mariupols borgmester oplyser, at omkring 200 mennesker stadig gemmer sig på det store område, som stålværket dækker over. Blandt dem skulle der være 30 børn ifølge de ukrainske myndigheder.

Evakueringerne fra Mariupol vil fortsætte fredag ved middagstid, skriver den ukrainske vicepremierminister, Iryna Vereshchuk, på beskedtjenesten Telegram torsdag aften. Fra Mariupol vil de civile blive transporteret til byen Zaporizjzja.

Mariupol har været under belejring siden begyndelsen af marts.

Havnebyen var før krigen hjemsted for over 400.000 mennesker, men hundredtusinder menes at være flygtet fra byen, som er ødelagt af bombardementer.

Onsdag sagde borgmesteren i Mariupol, at der var et angreb på vej mod stålværket i byen. Russisk stats-tv har bragt billeder derfra, hvor man kan se røgen, der hænger i luften. Ægtheden er dog ikke blevet verificeretSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show