Det betyder drabet på terror-leder – Ekstra Bladet

NYHEDER: Det betyder drabet på terror-leder – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

Al-Qaedas topfigur, Ayman al Zawahiri, er blevet dræbt i et amerikansk angreb. Men det vil sandsynligvis ikke gøre den store forskel for Al-Qaeda i fremtiden, spår ekspert

Ekspert forklarer betydningen af amerikansk angreb for Al-Qaeda.

USA’s præsident, Joe Biden, oplyste natten til tirsdag dansk tid, at lederen af det islamiske netværk Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, er blevet dræbt i et angreb i weekenden i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Ifølge Mona Kanwal Sheikh, seniorforsker i Global sikkerhed og verdensyn, vil drabet på Al-Qaedas leder dog ikke få den store betydning for den paramilitære bevægelse.

Al-Qaeda har nemlig været en fragmenteret bevægelse i mange år med underafdelinger, som stort set har fungeret autonomt.

Opererer lokalt
Mona Kanwal Sheikh fortæller, at Ayman al Zawahiri ikke har været en figur, som har givet centrale ordrer til de lokale organisationer.

– Det er ikke sikkert, at det vil gøre den store forskel på, hvordan bevægelsen opererer i dag, fordi den i højere grad er blevet lokalt styret og har en række lokale ledere, som selv beslutter, hvordan de opererer og, hvem de samarbejder med, siger hun.

Sådan var det ikke i de tidlige år af Al-Qaeda, hvor den i højere grad var en centralt styret bevægelse i Afghanistan og Parkistan.

Kæmpede for forening
Ifølge Mona Kanwal Sheikh kæmpede Ayman al Zawahiri med at forene de forskellige jihadistiske bevægelser og få dem til at fokusere deres kamp mod vesten.

– Det har ikke rigtigt lykkes ham at forene de forskellige jihadistiske bevægelser under det formål, der for ham fremstod som vigtigst, nemlig at få ram på vesten. Der har ikke været nogle markante angreb fra Al-Qaeda gennem de sidste mange år. De enkelte angreb, der har været, er i stedet kommet fra personer med tilknytning til Islamisk Stat, siger hun.

Har ikke kapacitet til større angreb
Selvom Mona Kanwal Sheik godt kan forestille sig, at nogle Al-Qaeda loyalister vil mobilisere mindre hævnaktioner, mener hun ikke, at Al-Qaeda lige nu har kapacitet til at dirigere et stort angreb centralt fra deres organisation.

– Hvis der sker noget, så er det enkeltpersoner, som i affektion handler for at hævne sig på USA. Men ser man på Al-Qaeda som bevægelse, så har den centrale ledelse været svækket igennem mange år. Man kan jo spørge om det her drab symboliserer, at nu er Al-Qaedas centrale organisation for alvor lagt i graven.

Brud på aftale
Al-Qaedas topfigur, Ayman al Zawahiri, blev dræbt i Kabul, og ifølge Mona Kanwal Sheik føler Taliban, at dette er et brud på den aftale, som de lavede med amerikanerne om, at USA skulle indstille alle kamphandlingerne.

– Taliban har jo slået sig op på, at de havde fået amerikanerne ud af Afghanistan, og at Taliban nu var de legitime magthavere i landet. Så det udfordrer deres fortælling om, at de har styr på landet, og at de har fået USA ud.

——— SPLIT ELEMENT ———

Læs mere om det dødbringende våben, som dræbte Al-Qaedas leder her (+)Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show