Den Korte Avis | Sharia for fuld udblæsning: Halshuggede sin 17-årige hustru og gik rundt og svingede med hovedet – otte års fængsel for æresdrab

NYHEDER: Den Korte Avis | Sharia for fuld udblæsning: Halshuggede sin 17-årige hustru og gik rundt og svingede med hovedet – otte års fængsel for æresdrab

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

I februar sidste år gik en mand grinende rundt i den iranske by Ahvaz og svingede med et afhugget kvindehoved i den ene hånd og med en kniv i den anden.

 

Hans bror optog det på en video, som blev lagt ud på nettet.

 

Nu er manden, Sajjad Heidari, blevet idømt lidt over otte års fængsel for et såkaldt æresdrab på sin 17-årige hustru, Mona Heidari.

 

Hans bror, Heidar, slap med en dom på 45 måneders fængsel for sin medvirken til drabet.

 

Det skriver en lang række medier, blandt dem BBC og CNN

 

Dødsstraf og blodejere

Ifølge iransk lov er der dødsstraf for mord, men når det gælder æresdrab, træder andre regler i kraft.

 

Således forklarer talsmanden for Irans retsvæsen, Massoud Setayesh, ifølge CNN, at der ikke blev udstedt dødsstraf, fordi ofrets familie har tilgivet den tiltalte.

 

”De meddelte deres tilgivelse, og da denne del af anklagen, med hensyn til det private aspekt af denne sag, er kvalificeret, har det resulteret i udstedelsen af suspension af dødsstraf,” siger han til CNN

 

Der er her tale om systemet med de såkaldte blodpenge, der er så snedigt indrettet, at ofrets familie kommer til at betale, hvis de vil have morderen hængt.

 

Ifølge sharialoven kan familien til et offer for æresdrab, de såkaldte ”blodejere”, kræve morderen henrettet, men skal i så fald betale blodpenge til morderens familie.

 

Har ofrets familie ikke råd til at betale blodpenge, kræver loven, at de i så fald skal tilgive morderen.

 

Han vil herefter vil blive dømt efter de særlige regler for æresdrab, der kan give op til ti års fængsel, medens et almindeligt drab modsat straffes med enten fængsel på livstid eller dødsstraf.

 

Blev gift som 12-årig og fik barn som 14-årig

Selvom piger efter iransk lov først kan blive gift, når de er fyldt 13 år, blev Mona alligevel lovformeligt gift med sin fætter, da hun var 12 år gammel.

 

De iranske myndigheder er på det område meget fleksible, skriver flere medier.

 

Som 14-årig fødte hun et barn, en dreng.

 

Ægteskabet var meget voldeligt. Så voldeligt, at det endte med, at hun flygtede og søgte i sikkerhed så langt væk som i Tyrkiet.

 

Det lykkedes imidlertid for hendes far at overtale hende til at vende tilbage med et løfte om, at familien ville garantere for hendes sikkerhed.

 

Blev kidnappet og halshugget med en machete

Det lykkedes imidlertid ikke.

 

Blot få dage efter, at Mona var vendt tilbage til Iran, lykkedes det for hendes mand og hans bror at opspore hende.

 

De kidnappede og bortførte hende, og medens broderen holdt hende fast, halshuggede hendes mand hende med en machete.

 

Hvorefter han som nævnt tog 17-årige Monas afhuggede hoved i den ene hånd og en kniv i den anden og gik smilende rundt i Ahvaz, der er hovedstad i Khuzestan-provinsen, og demonstrerede, at han ifølge muslimske normer er en mand af ære.

 

Dommen på lidt over otte års fængsel er delt op med syv og et halvt års fængsel for selve drabet plus ekstra otte måneder for kidnapningen og forstyrrelse af den offentlige orden.

 

Den dømte Sajjad Heidari fik således en klækkelig rabat i forhold til straframmen på ti år.

 

Se videoen her: https://nypost.com/2022/02/08/iranian-man-carries-wifes-head-after-honor-killing/?utm_source=twitter_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site%20buttons

 

Fordømmelser fra hele verden hegler ned over præstestyret

Den korte dom er blevet fordømt af kritikere, som blandet andet peger på, at den kvindelige filmskaber Mozghan Ilanlo fik hele 10 års fængsel for at have fjernet sit tørklæde.

 

I forvejen heglede fordømmelser fra hele verden ned over det iranske præstestyre på regimets brutale fremfærd mod demonstranter, der kræver kvinders ret til at smide tørklædet.

 

Siden den 22-årige kurdiske kvinde Mahsa Aminis blev anholdt på grund af manglende tørklæde og døde i politiets varetægt den 16. september sidste år, er Iran blevet rystet af landsdækkende protester, som præstestyret slår hårdt ned på.

 

Indtil nu er mindst fire mænd blevet henrettet for deltagelse i protesterne, medens der i følge New York Times den 16. januar befinder der sig i alt 12 dødsdømte demonstranter på dødsgangene i de iranske fængsler.

 

De havde ikke halshugget en kvinde med en machete, men blot protesteret fredeligt i form af et tørklæde mod et muslimsk religiøst symbol.

 

Det sætter islam og mullahernes tro på islams bæredygtighed som tro i perspektiv.

 

Kilder til denne artikel:

https://edition.cnn.com/2023/01/19/middleeast/iran-man-kills-wife-sentenced-intl/index.html

 

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-64319487

 

https://www.cbsnews.com/news/iran-man-decapitated-teen-wife-paraded-head-in-public-8-year-prison-sentence/

 

https://www.rferl.org/a/iran-wife-beheading-heidarnava-8-years-prison/32229112.html

Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show