Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

NYHEDER: Camilla tilstår i hvidvask-sag for 30 milliarder – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

En 49-årig kvinde erkender sin rolle i en kæmpe sag om hvidvask, hvor et net af lyssky danske selskaber sendte og modtog enorme skjulte pengestrømme via Danske Banks skandaleramte estiske filial

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

49-årige Camilla Christiansen erkender sig skyldig i forsøg på hvidvask for knap 30 milliarder kroner via Dansk Banks skandaleramte nu lukkede estiske filial.

Det er netop kommet frem under en tilståelsessag i Københavns Byret.

I retten erkendte kvinden, at hun i perioden 2008 til 2016 har været stråmand i to danske anpartsselskaber, som administrerede 40 danske kommanditselskaber, hvis eneste formål var at skjule de reelle ejere og gigantiske pengestrømme for myndighederne i Danmark og udlandet.

– Selskaberne var konstrueret, så transaktionerne blev skjult for myndighederne i Danmark, Baltikum og Rusland, og så man undgik at betale skat, forklarede hun i retten.

Sagen er altså en udløber af skandalen om Danske Banks nu lukkede filial i Estland. Her opdagede politiet en stribe danske kommanditselskaber, hvor enorme beløb strømmede igennem og trak tråde til en række diskrete skattely og østeuropæiske adresser.

Camilla Christiansen – der har litauisk baggrund men boet i Danmark i godt 20 år – afsoner i forvejen en fængselsstraf, efter hun sidste år i Østre Landsret blev dømt tre år og 11 måneders fængsel samt udvisning i en anden sag om hvidvask for 140 millioner kroner. 

– Der sidder vigtigere personer bag Camilla Christiansen, som har trukket i trådene. Men hun har været helt nødvendig for, at det her har kunnet lade sig gøre, sagde den ene af sagens to anklagere, Lisette Jørgensen, i byretten. Hun blev flankeret af senioranklager Rasmus Maar Hansen, der også kørte Meld-sagen mod DF-formand Morten Messerschmidt.

Kvindens forsvarer, advokat Peter Secher, spurgte under retsmødet sin klient, om hun godt vidste, at konstruktionen med at indsætte stråmænd som direktører i de mange kommanditselskaber var at skjule pengestrømmene for myndighederne?

– Ja, selvfølgelig, svarede hun.

Specialanklager Lisette Jørgensen beskrev sagen som organiseret kriminalitet, der var sat i system – og understregede, at beløbet er af en hidtil uset størrelse i danske sager om hvidvask.

Anklagemyndigheden har ikke dokumenteret, at de voldsomme pengestrømme stammer fra kriminalitet – og gerningsperioden var før hvidvask-loven blev strammet. Derfor handler sagen ‘kun’ om forsøg på hvidvask. 

Oprindeligt nægtede Camilla Christiansen sig skyldig i den aktuelle sag, men valgte altså i dag at tilstå under et retsmøde i Københavns Byret. Der falder dom i sagen i næste uge. I sagen er også to andre personer – en kvinde og en mand – sigtet.

Tiltalt i svindelsag til 12,3 miliarder: Sanjay Shahs vilde luksusliv
 Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show